Noooouuuuuuuuuu! Dit moet ik toch even delen met jullie, hoor. Het kreng is namelijk terecht! Je weet wel, die verrekte lamp die echt al heel lang zoek was. Als in, weken. 

Maar waar was het kreng? Daarvoor gaan we even een klein stukje terug in de tijd…. “Babe, ik heb zelfs in de kast bovenaan de trap gezocht. Slaat nergens op, want daar past ‘ie helemaal niet in…” Ik: “Oke, babe, is goed hoor. Jammer dat ‘ie daar niet lag.” En zo hebben we nog veel meer mini-conversaties op ‘hoog niveau’. Want neem van mij aan, we hebben echt elke hoek van het huis maar liefst vier of vijf maal doorzocht.

Geen talent

Het mag geen verrassing zijn als ik hier even meld dat we kennelijk geen talent hebben voor zoeken. Ik dacht altijd dat Natali er wel een (speur)neus voor had, maar die is vanavond flink van haar voetstuk afgeflikkerd. Want twee keer raden waar ‘het kreng’, de lamp dus, zich bevond. Juist, ín de kast bovenaan de trap. Achter een schoenendoos. Na wat irritante klusjes op zolder te hebben gedaan (bobbels in het behang wegwerken), dacht ik toch nog een keertje in die kast te gaan grabbelen. Dat was namelijk een plek waar ik zelf nog niet had gekeken. Op het eerste oog natuurlijk helemaal niets. Tot ik met mijn hand achter die schoenendoos ging wroeten. Zonder enige verwachting, de hoop had ik immers allang opgegeven, voelde ik ineens een snoer. Ik trok eraan, de schoenendoos donderde met een spectaculaire klap uit de kast. En tatarataaaaaaaa, ik ontwaardde direct het glaswerk van een Tiffanylamp in Mondriaanstijl. DAAR IS HET KRENG!

Met enig gevoel voor drama presenteerde ik de verloren zoon m/v aan mijn betere helft, die bijna niet kon geloven waar ik de lamp aantrof. 

Eens een kreng, altijd een kreng 

De blijdschap om het terugvinden van het verloren gewaande kleine kapitaal sloeg overigens gauw om in een paar beertjes op de weg. De plafondplaat van de lamp is namelijk een ‘stukje’ breder dan de balk waar die op gemonteerd moet worden. Zeg maar dubbel zo breed. En dat is natuurlijk weer geen porem. Dus ja, eens een kreng altijd een kreng.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *