In blog #209 schreef ik nog heel optimistisch over dat ik dacht dat ik maandagavond wel zou kunnen starten met het leggen van de vloer, op zolder. Inmiddels is het donderdagavond, en ik kan met zekerheid zeggen dat dat niet bepaald is gelukt. Sterker nog, de ondervloer is nog niet eens in huis gehaald.

Het valt dus wederom tegen. Maar we pakken opnieuw even het lijstje erbij:

 • Gaatjes en kieren in/tussen de gipsplaten opvullen
 • Nokbalk gaatjes dichten, schuren, gronden, schuren en aflakken
 • Gipsplaten behandelen met voorstrijk
 • Gipsplaten voorzien van glasweefselbehang
 • De behangen gipsplaten schilderen in een woestlelijke kleur
 • Achterwand behandelen met voorstrijk
 • Achterwand behangen met het lelijkste behang dat je ooit hebt gezien
 • Voorwandje voorzien van glasweefselbehang en schilderen in de eerder genoemde (toch een andere) woestlelijke kleur
 • Deur, er moet nog iets met die deur gebeuren
 • Ondervloer leggen
 • Laminaat leggen
 • Lampen (echte Tiffany’s) ophangen
 • Radiatorombouw maken
 • Nieuwe houten bedombouw maken
 • Hier en daar de elektra vervangen
 • Bed naar boven sjouwen
 • SLAAAAAAAPEN!

Het aantal doorgehaalde klusjes groeit nog steeds, maar het aantal klusjes die de lijst niet heeft gehaald groeit ook. Wat dacht je van: afwerklatjes plafonddelen plaatsen, houtwerk schuren, gronden, schuren en aflakken, BOBBELS in het glasweefselbehang wegwerken, behanglijmvlekken op de geschilderde plafonddelen wegwerken (lees: overschilderen) en het ergste van alles: DIE VERREKTE TIFFANY HANGLAMP ZOEKEN.

Gefrusteerd

De werkzaamheden in de nok zijn bijna afgerond: paar afwerkprofieltjes plaatsen en het schilderwerk een beetje bijwerken. En dan kan de lamp alvast opgehangen worden. Leuk, dachten we. Ware het niet dat dat verrekte kreng dus echt nergens is te vinden. We heben elke hoek in ons huis inmiddels vier of vijf keer afgezocht: geen lamp. Ik ben van de week zelfs naar de door ons gehuurde bergingen gereden: geen lamp. Schuur: geen lamp. Voorzolder: ook niet. Het is mijn frustratie van deze hele verbouwing geworden, en ik ben inmiddels in staat om een nieuwe te bestellen. Zo’n ding heeft toch niet ineens pootjes gekregen? Aan de andere kant heb ik in dit huis wel gekkere dingen meegemaakt. En we zouden zweren dat we de lamp op de voorzolder hadden geplaatst, ergens. Maar de urnen van mijn ouders staan er ook… En wat ik al zei, we hebben wel vreemdere dingen meegemaakt sinds het overlijden van mijn moeder. Maar daarover misschien ooit meer. Feit is in elk geval dat die lamp dus onvindbaar is.

In de weg

De lamp moet echter wel een keertje opgehangen worden. Want wanneer het bed eenmaal op zolder staat, kan ik niet meer bij het aansluitpunt in de nok. Dan staat het bed in de weg. En ik kan toch moeilijk met een trappetje op het bed gaan staan. Heupfractuur gegarandeerd, en da’s niet handig… Voorlopig ben ik hier namelijk nog niet uitgeklust. Ik geef het nog een week. Als die lamp dan nog steeds niet boven water is, bestel ik inderdaad een nieuwe. Dezelfde uiteraard, uitgevoerd in een Mondriaan-design. Een bijpassende wandlamp hebben we al. Het was een setje.

Hoewel er nog genoeg werk op mij ligt te wachten, daar op zolder, heb ik vanavond even een kleine rustpauze ingelast. Morgen weer een dag, gevolgd door een lang Paas-weekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *