Natuurlijk is de zolderklus nog niet afgerond, en natuurlijk valt alles tegen, inclusief de planning. Maar we gaan nog steeds de goeie kant op. Bij de aanvankelijke planning zou het dit weekend allemaal gereed zijn, en zouden we kunnen inrichten. Nouuuuuuuuu, laten we er maar een weekje achteraan plakken… 

Lijstje

Voor een juiste stand van zaken pak ik even ‘het lijstje’ erbij:

 • Gaatjes en kieren in/tussen de gipsplaten opvullen
 • Nokbalk gaatjes dichten, schuren, gronden, schuren en aflakken
 • Gipsplaten behandelen met voorstrijk
 • Gipsplaten voorzien van glasweefselbehang
 • De behangen gipsplaten schilderen in een woestlelijke kleur
 • Achterwand behandelen met voorstrijk
 • Achterwand behangen met het lelijkste behang dat je ooit hebt gezien
 • Voorwandje voorzien van glasweefselbehang en schilderen in de eerder genoemde (toch een andere) woestlelijke kleur
 • Deur, er moet nog iets met die deur gebeuren
 • Ondervloer leggen
 • Laminaat leggen
 • Lampen (echte Tiffany’s) ophangen
 • Radiatorombouw maken
 • Nieuwe houten bedombouw maken
 • Hier en daar de elektra vervangen
 • Bed naar boven sjouwen
 • SLAAAAAAAPEN!

Kijk, klaar is het nog lange niet, maar er zit nog steeds progressie in! Natuurlijk had ik gehoopt dat al het behang- en schilderwerk ondertussen wel klaar zou zijn. Maar, helaas. Ten eerste werken we allebei bijna fulltime. Ten tweede doet dit zevenendertigjarige lijf alsof het onderhand vijfenvijftig is en tweede hebben we buiten werk en klussen nog andere verplichtingen. Zoals het bevoorraden van een café, zoals vandaag. En dat was nog niet alles, want bij het café aangekomen (gesitueerd in het gebouw waar ook ik werk) was er een calamiteit gaande. En mijn collega’s het maar laten uitzoeken past niet bij mij. Dus, hop hop, aan de slag. Een uurtje, maar toch. Het vreet allemaal kostbare tijd. En om die reden zijn we vandaag minder ver gekomen dan wenselijk.

Schade inhalen

Morgen ga ik proberen de schade in te halen: nog twee baantjes ‘woestlelijk behang’ plakken op de achterwand en dan is die klaar. En dan gelijk door met het plakken van glasweefselbehang op het voorwandje. Schilderen zal wel niet lukken in verband met de droogtijd van het behangplaksel. Dat wordt dan maandagavond. Dan nog de afwerklatjes op het schuine plafond (staan niet op het lijstje…) en dan zou in principe de vloer erin kunnen. Maar ik beloof niets, het kan zomaar allemaal weer anders lopen. Maar zolang we elke dag in elk geval íets doen, gaan we nog steeds de goeie kant op, namelijk: vooruit!

Eén antwoord op “#209 – Help, de zuster is (ook) klusser, deel 6”

 1. OMG een woestlelijk behang en dan nog een patroon en schuine wand.En dat allemaal met een zevenendertigjarig lijf?
  Dat doe je goed Mariëlle 💪Ik doe je niet na.
  Maar nog even door ploeteren en dan heb je wel iets moois.
  En dat woestlelijk behang valt best wel mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *