Na vandaag heb ik een weekje vakantie. Dat wil zeggen, ik heb een week vrij van werk. Maar waarschijnlijk ben ik na deze week, negen dagen om precies te zijn, blij om weer aan het werk te mogen. Ik heb er nog geen lijstje voor gemaakt, maar volgens mij heb ik (weer) aardig wat klusjes af te ronden. Of zelfs te starten.

Nu vind ik het toevallig – en gelukkig – erg leuk om in en om het huis te ‘klussen’. Tussen haakjes, want ik bak er natuurlijk niets van.

Perfecte aftrap

De afgelopen twee dagen was het, vergeleken met de afgelopen acht maanden, heerlijk weer. Lekker achter de barbecue, heerlijk en gezellig buiten eten. Het voelde als de perfecte aftrap voor mijn vakantie. Vandaag zakte de temperatuur echter weer drastisch naar een nieuw dieptepunt (het is LENTE jonguh!), en de hemel zette de sluizen open voor bakken en bakken water. En gezien de weersverwachtingen wordt het waarschijnlijk toch weer een klusweekje.

Hoera! Een lijstje

Maar laten we er even een lijstje tegenaan gooien, dat werkt voor mij toch het lekkerst:

  • Keuken schilderen (al mee begonnen, dus een snelle winst)
  • Vloer leggen voorzolder, zodat we ‘s nachts van dat ellendige gekraak van de vloer af zijn (de honden slapen daar)
  • Voorzolder isoleren
  • Knieschot/schuifdeurtjes voorzolder maken
  • Bekleding trap van eerste naar tweede verdieping eraf rossen
  • Trap van eerste naar tweede schilderen
  • Barretje huiskamer afmaken (oud project)
  • Barbecueombouw afmaken (wacht pas drie jaar op afronding)

Natuurlijk, ik heb nog veel meer klusjes op mijn lijstje staan. Maar voor de aankomende week is dit wel even lekker om mee te beginnen. Om volgende week de conclusie te kunnen trekken dat ik waarschijnlijk niet één klusje volledig heb afgerond. So far voor de lijstjes..

Gelukkig gaan we, geloof ik, ook nog ‘leuke dingen’ doen. Museum, dierenpark ofzo.

Oh, en Oscar is de knapste!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *