Als ik (werk)vakantie heb en het is redelijk tot heerlijk weer, of in elk geval droog, dan zou het zomaar kunnen zijn dat ik buiten te vinden ben. In de tuin. Mét bouwmateriaal en gereedschap binnen handbereik. En uiteraard is dat de afgelopen dagen het geval. Want na de zolderverbouwing, en de voorzolder als ‘work in progress’ mag ik ook graag naar buiten gaan.

Natuurlijk ben ik altijd wel graag bezig. Als ik in deze tijd dertig jaar jonger zou zijn, was ik vast en zeker iets gaan doen in de bouw. Op wat voor manier dan ook. Maar dat is niet het geval, ik ben verpleegkundige, maar wel eentje met twee rechter handen die ik graag inzet om ons huis (en tuin) steeds een stukje aangenamer te maken. Tijdens deze verlofweek en het aardige weer, was het tijd om weer eens om te zien naar de barbecue-ombouw of ‘buitenkeuken’.

Hier begon het allemaal mee

Feest

Twee jaar geleden begon ik eraan, en had niet eerder de tijd om het af te maken. Of: ik maakte andere keuzes om mijn tijd te spenderen. Nu ik een soort van vakantie heb, ga weer aan de slag met dat ding. Dat we eind volgende maand een feest geven ter ere van Natali haar verjaardag heeft hier natuurlijk niets mee te maken…

Gelazer

Mijn barbecue-verzameling begon met een kleine Weber, toen woonden we nog maar net in Aalsmeer. Eindelijk een huis met een tuin, op het balkon in Alphen was barbecuën niet toegestaan, dus die Weber moest er heel snel komen. Twaalf jaar schade moest hoognodig worden ingehaald! De Weber kreeg een jaar later gezelschap van een vierpits gasbarbecue. En daar begon het gelazer. Daar moest een buitenkeuken omheen. Ik startte met bouwen. Schots en scheef, maar wel mijn buitenkeuken!

Een jaar later werd de bescheiden verzameling uitgebreid met een kamado. Ook die moest natuurlijk worden toegevoegd aan de buitenkeuken. Ik kwam niet verder dan het frame. En daar stopte het bouwen. Tot nu. Barbecue nummer vier wordt eerdaags aangeschaft: een smoker. Indirect grillen, slowcooking. Ik kan niet wachten op de ribjes die zó van het bot vallen. En met het oog op het aankomende feest en een drankencooler waar we óók nog iets mee moesten, ben ik deze week verder gegaan met waar ik twee jaar geleden mee ben gestopt.

Schots en scheef

De kamado kan inmiddels bijna verhuizen naar zijn nieuwe plek in de buitenkeuken. Dan kan die eindelijk uit de schuur, waar die alleen maar stof en ongedierte staat te vangen. En het frame voor de drankencooler is ook bijna klaar. Er zit dus vooruitgang in. Nog steeds schots en scheef, maar wel van/door mij. Gaaf!

Ziet er niet uit

De plankjes/latjes die dienden als werkblad worden/zijn vervangen door platen hout uit één stuk. Drie ervan liggen as we speak te drogen met een tweede laag beits erop. Nog even aflakken met een laagje botenlak en dan kan het weer even vooruit. Dan sowieso nog deurtjes maken, want open ziet het er natuurlijk niet uit. Dan heb gelijk lekker veel bergruimte voor alle barbecue-aanverwante zooi dat ik inmiddels heb verzameld.

Vandaag moest er ook iets leuks gedaan worden, het is tenslotte vakantie. Het werd een dagje Burgers Zoo in Arnhem. Even rijden maar dan heb je natuurlijk ook wel wat! Weinig kunnen doen dus, behalve de werkbladen schuren en voor de tweede keer in de beits. Nog twee dagen vrij, a.k.a. weekend, dus ik hoop nog wel een paar bergjes te kunnen verzetten. Wordt vervolgd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *