Na heel wat fijne nachten aan slaap, ga ik mijn gedachten en inspanningen verplaatsen van relaxen (en fysiek herstellen van het verhuizen van een matras) naar het aanpakken van de voorzolder. Vijftig jaar oude planken en een hoop serieuze troep is niet hetgeen waar ik met mijn blote voetjes overheen en langs wil lopen tijdens een nachtelijk toiletbezoek. Bijvoorbeeld. Nu de zolderkamer zo mooi is geworden, (vinden wij) moet de voorzolder er toch op z’n minst toch ook een beetje knap bij liggen.

Nu is de zolderkamer nog niet helemaal klaar, er moet nog een radiatorombouw worden gerealiseerd, maar de voorzolder vraagt nu ook wel om actie. Vraagt, zei ik? Zeg maar gerust ‘schreeuwt’. Aan de slag!

De troep die op de foto’s is te zien, is inmiddels weg. Naar beneden gesleept om vervolgens naar de stort te worden gebracht. Als we één ding inmiddels hebben geleerd: dat moet je vooral niet op zaterdag doen. Want hoewel een vriendelijke jongeman ons laatst fijn heeft geholpen met sjouwen, kost het je twee keer zoveel tijd dan weer je op een doordeweekse dag gaat. Morgen gaan we dus niet naar de stort. Maandag ben ik echter vrij, dus wie weet. Maar eerst ook nog even een radiatorombouw maken, de helft van de spullen hebben we al in huis. Morgen kunnen we hopelijk de tweede helft van de benodigde materialen aanschaffen.

Als die radiatorombouw klaar is, is er geen ontkomen meer aan. Dan gaat de voorzolder op de schop en begint al het gedoe weer van voren af aan. Isolatiemateriaal aanbrengen, profielen plaatsen, gipsplaten plaatsen en het geheel een beetje fraai afwerken. En dan nog een nieuwe vloer leggen. Hoewel ik daar waarschijnlijk mee ga beginnen. Tegen beter weten in, want je werkt tenslotte van boven naar beneden. Maar mijn voetjes, én die van Natali, willen ook ‘s nachts veilig en schoon naar het toilet kunnen en weer terug. Het is zó getypt, maar uit ervaring weet ik dat die paar zinnen, een goeie drie weken in beslag zullen gaan nemen. Wellicht meer. Zéker meer.

Gezien het gegeven dat ik vrijdag 26 april weer een inlever-deadline heb voor mijn opleiding, zal ik het de aankomende week qua klussen wat rustiger aan moeten doen. Kwestie van prioriteiten stellen en keuzes maken. De voorzolderklus gaat dus minstens een maand duren. Wacht maar. Op naar deel 12!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *