Laten we beginnen met het goede nieuws: DE ZOLDERKAMER IS KLAAR! Soort van. Moet je dit zo uitschreeuwen. Ja, na twee of misschien zelfs drie maanden klussen (lees klooien en op den bek gaan) is de zolderkamer eindelijk zover (en wij ook) dat het bed er neergezet kan worden. En dat, beste mensen, is nog een klus op zich.

Maar laten we eerst nog even het kluslijstje erbij pakken:

 • Gaatjes en kieren in/tussen de gipsplaten opvullen
 • Nokbalk gaatjes dichten, schuren, gronden, schuren en aflakken
 • Gipsplaten behandelen met voorstrijk
 • Gipsplaten voorzien van glasweefselbehang
 • De behangen gipsplaten schilderen in een woestlelijke kleur
 • Achterwand behandelen met voorstrijk
 • Achterwand behangen met het lelijkste behang dat je ooit hebt gezien
 • Voorwandje voorzien van glasweefselbehang en schilderen in de eerder genoemde (toch een andere) woestlelijke kleur
 • Deur, er moet nog iets met die deur gebeuren
 • Ondervloer leggen
 • Laminaat leggen
 • Lampen (echte Tiffany’s) ophangen
 • Radiatorombouw maken
 • Nieuwe houten bedombouw maken
 • Hier en daar de elektra vervangen
 • Bed naar boven sjouwen
 • SLAAAAAAAPEN!

Het kreng hangt

Nou, je ziet het. De deelklussen op het lijstje zijn bijna volbracht. De hanglamp, je weet wel, dat spoorloos gewaande kreng, hangt. Nog een beetje kabeltjes wegwerken, maar het ding hangt en werkt.Dat is al heel wat. Elektra vervangen beginnen we niet aan, en we hebben besloten dat er niets mis is met de huidige bedombouw. Dat schiet lekker op, zo. De lampen ophangen is echter nog niet afgestreept, want er moet nog een bij de hanglamp passende wandlamp aangeschaft worden. Eentje hadden we er al, maar we moeten er twee hebben. De radiatorombouw zit er aan te komen, maar dat kan ik doen als we daar al slapen. En dan, het bed naar boven sjouwen. Dat wordt nog wel een dingetje…

Die deur, dat is wel een plaatje geworden overigens. Wat sierplintjes op geplakt, na het niet te vermijden teken- en rekenwerk. Mooi afgelakt in de kleur van de plafonds en voorzien van een fraaie nieuwe zwarte deurkruk.

Tomatensoep

We hebben ons letterlijk de tering gewerkt de afgelopen dagen. Maar na twee maanden afzien en af en toe een vrije avond, zijn de grootste werkzaamheden eindelijk afgerond. Ik zei het al, eigenlijk moet alleen het bed nog naar een hoger niveau getild worden. Letterlijk. Van de eerste etage naar de tweede. De spanbandjes om het matras wat compacter te maken liggen al klaar.

Maandag 18.00 uur (MORGEN DUS) gaan we ermee aan de slag. Wie helpen wil: een kop tomatensoep met balletjes en een broodje bal of vleessalade staan voor je klaar.

Eén antwoord op “#212, Help, de zuster is (ook) klusser, deel 9”

 1. Geweldig de klus is geklaard 💪👍🏻En top dat kreng hangt dus ook👍🏻Hopelijk lukt het morgen met het bed.
  En komt je pan tomatensoep leeg😁Daarna veel slaap plezier op zolder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *