Vandaag trok Wilders (PVV), al dan niet tijdelijk, drie van zijn eerder ingediende wetsvoorstellen in. Die allemaal betrekking hadden op Moslims, ongrondwettelijk waren, en die hij introk om in de formatieonderhandelingen overige tafelgenoten tegemoet te treden.

En toen zag ik vanmorgen onderstaande voorbij komen op de a-socials. Johannes Mathijs Koenraadt ontvangt flink wat bijval naar aanleiding van ‘zijn plannen’ voor Nederland, waaronder het herinvoeren van de doodstraf in ‘bepaalde gevallen’.

Ik denk direct aan twee dingen:

  1. Wat als iedereen even een wangsample opstuurt naar MyHeritage.. Wat zou daaruit komen? Wie blijven over als daadwerkelijk autochtone Nederlanders. Bar weinig, als je het mij vraagt.
  2. Wat te doen met al die Nederlanders die de afgelopen 100 jaar zijn geëmigreerd naar Canada, VS, Nieuw-Zeeland en andere delen op deze grote ronde bol? 

Beieren

Direct maar ingaand op MyHeritage. Tot nu toen heb ik daar geen geld voor over. Maar als lid van een oude Aalsmeerse familie is mijn voorgeschiedenis reeds uitgezocht door Stichting Oud Aalsmeer. Mijn familienaam is direct verbonden met en afkomstig uit Duitsland. Beieren om precies te zijn. Weliswaar met twee N-en aan het eind, maar daar heeft een paar eeuwen terug een Aalsmeerse ambtenaar een stokje voor gestoken. Als in: “Je woont nu in Nederland, dus geen flauwekul met een dubbele N op het eind”. En zo geschiedde, goodbye met de tweede N. En zo werd Wegmann, de seizoensarbeiders die bleven hangen, Wegman.

Maar wat als iedereen die zo ageert tegen de omvolkingstheorie, die zo tegen de massa-immigratie zijn inderdaad een wangsample zouden laten analyseren. Zouden zij allemaal even blij zijn met de uitkomst ervan? Ik denk van niet. Ik denk dat verreweg de meeste ‘autochtone Nederlanders’, zoals zij zichzelf graag zien, een domper van jewelste krijgen als ze een wangsample zouden laten onderzoeken. Maar goed, die moeite zullen ze niet gauw nemen, want schreeuwen vanaf de zijlijn past beter bij ze en voelt toch zovele malen lekkerder. Toch?

Migratie is van alle tijden

In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw vertrokken heel veel Nederlanders naar verre oorden. Niet voor vakantie, maar voor een beter leven dan ze in Nederland hadden of konden hebben. Hoe noemen we deze mensen ook alweer? Gelukszoekers, toch?

Kijk maar eens naar de afbeelding boven dit artikel. De foto is genomen in 1951. De mensen die je ziet staan op het punt om aan boord te gaan van een schip dat ze naar Canada brengt. Voor een nieuw leven, een betere toekomst. En zo vertrokken er velen, naar onder andere Canada, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, maar ook naar landen op het continent Afrika. Ziet iemand de overeenkomst met de vluchtelingen die in rubber bootjes richting Europa komen. De zogenaamde ‘dobbernegers’ zoals ze ook wel eens zijn genoemd? Nee, hè? Dat is natuurlijk iets ‘heel anders’.

In de vorige eeuw hebben ongeveer een half miljoen Nederlanders de grote plas overgestoken om elders een nieuw bestaan te kunnen opbouwen. Laten we dan nu eens kijken naar de plannen van Johannes Mathijs Koenraadt. Die vindt dat alle ‘buitenlanders’ uitgezet moeten worden naar het land van herkomst. Hij zal ongetwijfeld doelen op mensen die zich rekenen tot de Moslimgemeenschap. Maar dat even terzijde. En hebben we het dan over de zogenaamde eerste generatie migranten/asielzoekers/expats/gelukszoekers, of ook over de tweede en derde generatie?

Stel dat deze wens (eis) van Johannes Mathijs Koenraadt in te willigen is. En Canada, Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland daar net zo in staan? Stel nou dat, hè? En dat genoemde landen alle ooit binnen hun grenzen gevestigde Nederlander, én hun daar geboren kinderen en kleinkinderen, terug zouden sturen naar Nederland…. Stel je dat nu eens echt voor… Wat dan? Of zou je dat gewoon ronduit schofterig vinden? Want: nieuw leven opgebouwd, geen toekomst meer in Nederland, voelen zich daar thuis, enzovoorts.

Zie je de parallel, of ga je voor de hypocrisie? En in harde cijfers, als ware het een uitruil. Hoeveel zouden we eruit kunnen zetten, en hoeveel zouden we weer binnen moeten laten? Gun jezelf de moeite om hier even over na te denken.

En tenslotte, linksom of rechtsom, zijn we niet allemaal gelukszoekers? Jagen we niet allemaal het beste na voor onszelf? Afkomst, religie, gender, seksuele voorkeur, enzovoorts hebben hier geen beperkende invloed op. We zoeken allemaal ons eigen geluk. Wat daarbij helpt is de plaats waar je wieg heeft gestaan. En stond die niet op de goede plek, dan ga je op zoek naar het best mogelijke alternatief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *