Afgelopen vrijdag werd ik door collega’s binnen tien minuten na arriveren op werk, weer heengezonden. Naar huis, jij. Een verkreukelde kop, rood omrande waterige ogen met grote pupillen, een stem als een oude kettingzaag en een kop vol snot lieten niets te raden over. “Jij hoort in je bed thuis!” En zowaar luisterde ik daarnaar. Voor een keertje, want ik ben niet zo van het ziek thuiszitten.

Het bed heb ik niet gehaald, maar de bank wel. Onder twee dekentjes, met een kopje thee binnen handbereik. En een schrijfblok, en mijn laptop, pennetje erbij. Helemaal top, afgezien dan van het gegeven dat ik mij niet bepaald lekker voelde. Ik voelde mij goed genoeg om te gaan stoeien en rekenen. Met maten en benodigdheden voor het bureau in de nieuwe thuiswerk-/studie-/muziekkamer.

Daad bij het woord voegen

Het is een simpel ontwerpje geworden, low budget uitgevoerd. Het blad wordt gemaakt van drie platen MDF van 18 mm dik, en 120 x 61cm, twee in de lengte naast elkaar onder het raam, en de derde aan de linkerzijde haaks erop. Een hoekbureau dus. Langs de wanden schroef ik een balk, waar het blad op gaat rusten, en aan de voorzijde maak ik poten op maat, ook weer van houten balken. De bladen verbind ik met elkaar door aan de onderzijde een plank in de richting van de naad aan de bladen te schroeven. En daar mag/ga ik volgende week al mee beginnen! Want het wordt wel tijd om daad bij het woord te voegen.

AalsmeerVandaag

Dan maak ik even een kort uitstapje naar de zaterdag: het jubileum van AalsmeerVandaag. De nieuwssite bestaat alweer tien jaar! En wat een mooie middag/avond was het. Want ziek of niet, zelf ben ik ongeveer 6 à 7 jaar aan de site verbonden, en wilde dit feestje voor geen goud missen! In een volgend blog sta ik hier meer uitgebreid bij stil.

Poot op mijn gezicht

Zondag rustdag? Nee, niet vandaag. Na een extreem korte nachtrust, niet handig als je ziek bent, zat ik al om 05.30 uur aan de eettafel. Met dank aan één van onze viervoeters, wiens plannen in de verste verte niet leken op uitslapen. En als Oscarretje moet, dan moet ‘ie hè.. En dat maakt hij altijd kenbaar aan mijn kant van het bed. Door zijn voorpoten op het bed, of op mijzelf, te gooien. Of, heel effectief, een poot op mijn gezicht. Succes gegarandeerd. Direct klaarwakker en met de joggingbroek nog ‘halverwege’ met vijf treden tegelijk de trap afrennen. Met Brave Blacky in ons kielzog. En zo begon mijn dag. Nadat ik vijf uur lang Twitter/X, Facebook had bestudeerd en wat spelletjes had gespeeld was het tijd om in beweging te komen.

Niet gemist

En die beweging was geen ‘kattenpis’. Zolder stofzuigen, dweilen, zooi uitzoeken. Sinds onze verhuizing naar Aalsmeer stond hier een veertiental dozen opgestapeld. Wat erin zat? Geen idee, maar ik heb het kennelijk ook niet gemist. Uitzoeken zou dus een makkie worden. Forget it! De ene na de andere opengetrokken doos bood een aanblik op spullen die ik (nog steeds) niet weg kon doen. Eén vuilniszak met zooi leverde het me op. Meer niet. De rest gaat naar de berging. Ik heb wel wat dozen kunnen samenvoegen en vier heb ik vanmiddag al naar de berging kunnen brengen. Zo, dat ruimt op! Er staan er nog eens vier op de overloop op me te wachten voor hun oversteek naar de berging, maar de auto zat vol, en de adem was inmiddels wel op. Morgen weer een dag, maar dat kan net zo goed overmorgen worden. In de zolderkamer zelf staan nu nog twee dozen. Eentje met zooi en eentje met fotografiemateriaal, dus dat gaat sowieso het huis niet uit. Dan nog een all-in-one fitnessapparaat met toebehoren (schijven en halterstangen), een hometrainer (fiets) en een bokszak. Als dat ook weg is, is de zolder zo goed als leeg.

Beetje leuk inrichten

De volgende stap is dan: bureau in de huidige slaapkamer maken. Daarna ons bed tijdelijk stallen in onze kleedkamer. Als de slaapkamer leeg is (bed en toebehoren eruit), dan kan Roosje verhuizen naar de nieuwe werkkamer. Beetje leuk inrichten nog en daarna kan ik aan de slag met onze nieuwe slaapkamer op zolder. Oude vloer eruit, nieuwe erin. Dak isoleren, isolatiemateriaal wegwerken, balken kaal halen en in de beits, verfje op de uur of een kek behangetje. We zien wel. Maar als de nieuwe vloer erin ligt, kan ons bed naar boven en zijn we klaar voor de volgende fase.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *