Ik weet precies hoe het er allemaal uit moet gaan zien, elk detail zit al in mijn hoofd. De maten van het werkblad, de bxlxh van de balkjes, waar de schroeven moeten komen en hoe groot die schroeven wel niet moeten zijn. Waar de boekenkasten komen, waar de muziekinstallatie komt te staan, en hoe ik een stopcontact in het werkblad ga verwerken. Ik moet alleen nog even hout en andere benodigdheden halen en dan kan ik aan de slag.

Ware het niet dat ik al vanaf vrijdag ziek thuis zit. Het hoofd draait overuren, maar het lijf werkt niet mee. En bovendien kán ik eenvoudigweg ook niets doen. Want als je kunt klussen, kun je ook werken, nietwaar? Plichtsbesef is kennelijk diepgeworteld bij mij. En ik denk dat dat een goeie eigenschap is.

Tijd en herstel

Ondertussen kom ik niet verder dan denken en dromen, en komt er niets uit mijn handen. Vier of vijf verloren dagen. Boodschappenlijstje voor de bouwmarkt ligt klaar, de tekeningen ook. Tijd is wat ik nodig heb, en herstel.

Volgende semester

Morgen les, gelukkig online, dus dat geeft geen problemen. Gaan we gewoon doen! Ter voorbereiding moet ik nog een SMART-geformuleerd en opleidingsgerelateerd doel opstellen. Gaat lukken, wat dacht je bijvoorbeeld van: “Voor het eind van het volgende semester wil ik alle vakken op B-niveau hebben afgerond.” Dat betreft in totaal nog vier EVL’s (modules of vakken):

  • Gezondheidsbevordering A (ik wacht op de beoordeling)
  • Gezondheidsbevordering B (kan ik mee starten als het A-niveau positief is beoordeeld)
  • Verpleegkundig Advies B (ben ik mee bezig)
  • PPO B (Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling, appelje eitje, is niet meer dan beschrijven waar je staat en wat je doelen zijn en dat mondeling toelichten in bijzijn van je leercoach en je praktijkcoach).

Meer gedoe

Als Gezondheidsbevordering A positief wordt beoordeeld, en we PPO-B ook niet echt meerekenen, blijven er nog twee EVL’s over, waarvan VAD- al halverwege is. Nou, als je het zo bekijkt moet het geformuleerde doel toch wel haalbare kaart zijn. Ik heb een jaar geroepen dat ik voor de zomervakantie de gehele opleiding afgerond zou willen hebben, maar dat gaat echt niet lukken. Helaas, want na de zomervakantie verhuist de hogeschool naar een nieuw pand op IJburg, en daar heb ik dus echt geen zin in. Meer gedoe, qua reizen. Is een stukkie verder weg, gezien vanuit Aalsmeer, dan de Boelelaan in het Amsterdamse Buitenveldert.

Als ik het B-niveau heb afgerond, resteren mij nog zes EVL’s op C-niveau. Eentje heb ik al binnengeharkt, maar er komt nog een keuzevak bij, waarschijnlijk wordt dat ‘Moderne dementiezorg’, maar dat zien we later wel. Daar hoef ik nu nog geen beslissing over te nemen.

Maar terug naar de verbouwing thuis, de stoelendans. Ik hoop echt dat ik mij snel beter voel zodat ik de plannen waar kan maken. En hout kan halen, samen met de andere benodigdheden. Maar voorlopig lig ik nog even met een soort van mannengriep op de bank of in bed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *