Over het algemeen doe ik er niet aan mee, aan die goede voornemens. En al helemaal niet als het gaat om het links laten liggen van wat euh… hm… minder gezonde gewoontes. Dus daar ga ik het vandaag ook niet over hebben.

Gisteren plaatste ik op Facebook een berichtje aangaande de beste wensen voor 2023, en dat 2022 voor ons toch echt wel een goed jaar is geweest: samen ouderlijk huis kunnen kopen, Natali die haar cafeetje kon openen en zelf ben ik in februari gestart met de HBO-V. Een jaar van keihard werken, maar gelukkig ook veel kunnen genieten. In elk geval genoeg om het harde werken vol te kunnen houden. En: lang leve de boot!

Ons 2023

In 2023 hopen we de stijgende lijn van 2022 nog even vast te kunnen houden. Het contract voor het café is in elk geval met een jaar verlengd, en ik sta op het punt mijn propedeuse binnen te harken, en de eerste punten voor de hoofdfase zijn ook al binnen. Dus wat dat betreft liggen we op schema.

Maar ook aan het huis mogen we nog wel even aan de bak. Na een watertsunami in de schuur (gesprongen waterleiding na de vorst), en het niet hebben van stroom in de schuur (maandje wassen via een verlengsnoer van huis naar schuur, na graafwerkzaamheden) hebben we de eerste klussen alweer voor de kiezen gekregen. Stroom en tsunami hadden qua oorzaak en gevolg overigens niets met elkaar te maken. Wat verder nog echt moet gebeuren aankomend jaar, qua huis? Komt ‘ie:

  • Riolering kruipruimte vervangen
  • Dakbedekking schuur vervangen
  • Meterkast vervangen (iets langere termijn)
  • Bestrating tuin verhogen en drainage fiksen
  • Betonnen vloertje voor de buitenkeuken storten
  • Vloer schuur vernieuwen
  • Houtwerk huis
  • Tussen achterzijde huis en aanbouw de boel weer waterdicht maken.

En aangezien we de staatloterij niet hebben gewonnen afgelopen nacht, mogen de dakkapel en de tuinoverkapping nog even op zich laten wachten. We zijn enorm blij met het huis en wonen er heerlijk, maar we lopen er wel flink tegenaan nu dat er jarenlang niets aan onderhoud is gedaan.

Tot dusver onze goede voornemens. Of beter gezegd: de taken die in het verschiet liggen.

Jeuk en te korte armpjes

Ik wil ze niet overslaan, maar juist een podium geven: de hufters die meenden ons op te moeten lichten het afgelopen jaar. De één door (de helft van de benodigde) tuinmaterialen over het hek te gooien ter vervanging van de oude schutting. De lul is nooit meer terug geweest om het werk uit te voeren, hebben we zelf gedaan. Maar wel vooruit betaalt, honden drie weken in een pension en de andere helft van de materialen zelf nog moeten kopen. Centjes terug? Nah, tuurlijk niet.

Oplichter twee is degene die de spuitende waterleiding in de schuur kwam fiksen. Twee meter koper en een nieuw kraantje. Als hij niet zoveel had lopen ouwehoeren, had hij met anderhalf uur klaar kunnen zijn. Nu kostte het ons, niet lachen: €1234,20! Voor lekkende waterleidingen, mij niet bellen en hem zéker niet. Hier is zijn website, geen zaken mee doen aub: https://vanveluwenloodgieters.nl En bel je hem toch en zijn vrouw komt mee: hij rekent kennelijk ook voor haar arbeidsloon!

Dus bovenstaanden wens ik eeuwige jeuk op een plek waar ze niet bij kunnen, samen met (veel) te korte armpjes!

Alle andere mensen, bekend of onbekend, wens ik een heel fijn 2023!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *