Gisteren bracht de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) naar buiten dat het dreigingsniveau in ons land ‘aanzienlijk’ valt te noemen, met een score van 3 uit 5. Dat was natuurlijk al een tijdje zo, alleen werd de dreiging eerder waargenomen aan de zijde van jihadisme en rechts-extremisme. Ook dat is nog steeds het geval, maar er is een nieuwe categorie aan de dreiging toegevoegd: het anti-overheidsextremisme.

Het NCTV: “In Nederland richt een groep anti-overheidsextremisten zich vanuit een fundamenteel wantrouwen, woede en onrechtvaardigheidsgevoel tegen de overheid en andere instituties. Deze groep ontstond als radicale onderstroom van het coronaprotest en richt zich steeds meer op andere onderwerpen, zoals het stikstofvraagstuk en het boerenprotest. Een deel van hen omarmt complottheorieën. Complottheorieën doen afbreuk aan het publieke vertrouwen in de instituties van de democratische rechtsorde. De verspreiding en normalisering van dergelijke theorieën kan aanleiding vormen voor het plegen van extremistische en zelfs terroristische handelingen.”

Reden voor de compleet hopeloze wappen om vandaag op de sociale kanalen #ikbeneenterrorist trending te maken. Want, zo beweren ze: “Ik ben XXX en #ikbeneenterrorist omdat ik me niet laat beïnvloeden door het kartel, de MSM en de propaganda omdat ik zelf nadenk en een andere mening heb”.

Hetzelfde sneue tekstje

Zoals gewoonlijk plaatsen ze bijna allemaal nagenoeg hetzelfde sneue tekstje. Hoe origineel! Dat ze zelf de domme schaapjes zijn, zien ze niet. Willen ze ook niet zien. Ze lopen gewoon met de kudde mee en blaten elkaar na.

Maar nee Gerda, je bent geen terrorist. Misschien moet je het volledige bericht van het NCTV even goed lezen. Of überhaupt lezen. Het gaat erom dat de anti-allesmensen zó diep in de complottheorieën bleken te zitten, after-corona, dat het opruien en klagen en zeiken niet stopte na het afschalen van de corona-maatregelen. Men vond andere onderwerpen om over bezig te zijn. Daarbij gaat het er niet om dat men een andere mening heeft. Het gaat erom dat de toon steeds grimmiger wordt, en dat daadwerkelijke acties of aanslagen niet meer uit te sluiten zijn. Omdat sommige mensen zó deep-down-the-rabbithole zitten dat ze uit angst/woede/frustratie geen andere weg meer zien dan het pad van geweld. En daar, beste Gerda, gaat een ‘zekere dreiging’ van uit! En niet omdat jij achter je toetsenbordje met een anoniem account je hersenspinsels met de rest van jouw gelijkgestemden zit te delen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *