De anti-alles mensen noemen zichzelf wakker. Heel erg wakker zelfs! Maar zodra ze de term ‘woke’ horen, gaan alle remmen los. Dan wordt ze van ‘alles door de strot geduwd’, zijn ze het ‘gedram’ zat en vinden ze alles en iedereen die in de ‘letterbak’ zit maar vies. Oh, en bovenal moet het allemaal heel erg ver van kinderen worden weggehouden. Want iedereen in de letterbak is er – in hun optiek – ook op uit om onschuldige kinderzieltjes te bezoedelen of erger. Want pedoseksueel… Onzin, natuurlijk!

Vooropgesteld dat ik ook niet bepaald een voorstander ben van het jaarlijks terugkerende commerciële kijk-ons-eens-inclusief-zijn-feestje op en rond de Amsterdamse grachten. Ik heb er niets mee. En dat mag. De laatste tijd echter zie ik dat het erbarmelijk is gesteld met de acceptatie en tolerantie van mensen die zich thuisvoelen bij één van de letters. En omdat ik zelf bij de L hoor (hoewel ik mij in de eerste plaats mens voel), trek ik mij deze ontwikkeling wel heel erg aan. En kom niet bij mij aan met “Ja maar, Moslims”, want de meeste haat komt uit de hoek van de Boze Blanke Man/Vrouw.

WOKE

Maar waar staat woke nu eigenlijk voor? Het is niet een term die zich in een paar woorden laat uitleggen. Maar voor mij staat het – simpel gezegd – voor ‘leven en laten leven’. Respect hebben voor de keuzes van een ander, zoals ik de keuzes van een ander respecteer. Maar woke staat ook voor gelijke kansen voor iedereen. Of je nu dik, dun, jong, oud, man, vrouw of geen van beiden, blank, van kleur of trans bent. Het zou niet uit mogen maken. Maar dat doet het wel. 

Kijk voor de aardigheid naar het screenshot hieronder. De Twitteraar die dit bericht met foto plaatste, gaat op zoek naar een andere kapster. Zegt ze, want sociale media zijn fraaie platforms voor leugens en aanverwanten. Maar daar gaat het niet om. Ze plaatst de foto, overigens gemaakt langs onze eigen Aalsmeerse Machineweg, vooral om reacties uit te lokken van gelijkgestemden. En die kwamen er. En dat raakt. Wildvreemden die een oordeel over je vellen, zonder dat ze je kennen, zonder ook maar ooit één woord met je hebben gewisseld. En waar ik helemaal kotsmisselijk van word is de associatie die men lijkt te hebben van de regenboogvlag met pedoseksualiteit. Echt bizar!

White Lives Matter

De haat, of is het angst, zit echt heel erg diep kennelijk. Wat mij betreft betekent deze vlag dat iedereen zich daar welkom mag voelen. Fijn toch? Maar nee, anti-alles-mensen maken er één groot drama van. Zo erg zelfs dat sommigen vinden dat ‘wij’ dusdanig lopen te drammen, dat zij vinden dat er ook maar eens een ‘Dag van de hetero’ moet worden georganiseerd. Sorry, maar dan loop je wat mij betreft net zo stom te lullen als mensen die scanderen dat White Lives Matter ook niet uit het oog verloren mag worden.

En ja, natuurlijk doet iedereen ertoe. Maar hoe kun je jezelf in een gelijke positie zetten als mensen en groeperingen die jarenlang onderdrukt werden vanwege afkomst en/of seksuele voorkeur? Hoe dan? Wat mij betreft gaat het gejank om een ‘hetero-dag’ en WLM echt gelijk op. 

Toegegeven, dat inzicht heb ik zelf ook nog niet heel erg lang. Maar gelukkig kunnen wij, als mensen met (over het algemeen) gezond verstand, ons ontwikkelen en zo nu en dan een ander standpunt innemen. En als mij dat lukt, als belachelijk koppig persoon, dan zou het ieder ander ook moeten lukken.

‘Wakker’ 

Maar hoe zit het nu met die ‘wakkeren’ onder ons, die allesbehalve ‘woke’ zijn? De blanke über-hetero’s die graag zouden zien dat we terug gaan naar het Nederland van de jaren vijftig. ‘Toen was geluk heel gewoon..’.

Deze ‘wakkeren’ zijn boos. Heel erg boos. En ontevreden. En boosheid heeft een oorzaak nodig, zeker wanneer de boosheid ongegrond en eigenlijk niet met rede uit te leggen is.  Dus zijn de wakkere mensen onder ons boos op alles dat te maken heeft met de zittende politiek, het WEF natuurlijk, en uiteraard ook op het ‘WOKE-gedoe’. Boos sinds de eerste corona-maatregelen, sinds opruiers als Willem Engel poot aan de grond kregen bij ze. Omdat hij hardop zei wat ze graag wilden horen: dat de maatregelen flauwekul waren. Een omhoog gevallen donatie-graaiende dansleraar… Meer is het niet. De polarisering? Startte door toedoen van dit soort types. En handig opgevangen door de politiek, waarbij ik mij moet beperken tot FvD. Baudet zag een gat in de markt: stemmen! En zwaaide om van voorstander van zeer strenge maatregelen naar bepleiter van alles loslaten en vooral niet vaccineren. De huidige tweedeling is niet veroorzaakt door Rutte en De Jonge. Integendeel. Baudet (Ezel, haha), Engel, de Plastic Fantastic van Engel en nog een stelletje sneuneuzen hebben dit bewerkstelligt. Om twee redenen: om kiezers aan zich te binden én voor de heilige graal der wappen: de donatieknop.

Iedereen heeft recht op zijn of haar (het) eigen mening. Zelfs ‘wappen’. Maar dan wel graag gebaseerd op feiten, en niet op desinformatie. En nee, wappensite ninefornews is geen feitenbrenger.

Leven en laten leven

Geluk is overigens nog steeds heel gewoon, als je de ander maar een beetje ruimte, begrip en respect geeft. Meer is niet nodig. En weet je wat nou zo mooi is aan geven? Grote kans dat je hetzelfde terugkrijgt van diezelfde ander. Hoe verschillend jullie ook zijn!  Leven en laten leven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *