Ja, u leest het goed. Net het Aalsmeers inwonerschap verkregen, en Natali inmiddels ook, en gelijk al gaan klagen. Over Schiphol? Nee, niet eens. Redenen genoeg, daar niet van, maar nu even niet. Over de te kleine kliko’s? Nee ook niet, en aankomende week komen de 240 liter bakken, dus de oplossing is nabij. Ik wilde hier heel graag even ‘los’ gaan over de verkeerssituatie rondom de N196.

Zoals elke week breng ik een uurtje in de radiostudio van Radio Aalsmeer door voor mijn programma ‘Ga toch Wegman’. De ene week live, de andere week ‘ingeblikt’. Ik werk tenslotte onregelmatig en om het weekend. Dus elke week live behoort niet tot de mogelijkheden. Hoe dan ook ga ik wekelijks naar de studio, en dat is nooit zo’n uitdaging geweest als momenteel het geval is.

Rotzooi

Al maanden wordt de oude Burgemeester Kasteleinweg – de oude N201, de huidige N196 – getransformeerd tot een ‘hoogwaardige openbaarvervoerverbinding’ tussen Aalsmeer en Schiphol. Elke kruising wordt een rotonde, en dat geeft al maanden een enorme rotzooi.

We moesten vanmiddag eerst even naar het Dorp. Dat lukte, wonder boven wonder: vanaf de Oosteinderweg linksaf de N196 op. Bij de rotonde met de Dorpsstraat rechtdoor (links en rechts zijn geen optie momenteel) en de brug over de Ringvaart over. De rotonde die daar inmiddels wordt aangelegd brengt je de N196 op, weer richting Aalsmeer. Daarna rechtsaf de Dorpsstraat in. Bestemming bereikt. De werkelijke uitdaging kwam daarna.

‘Studio’s bereikbaar’

Tegen 16:00 uur had ik toch wel in de radiostudio moeten zijn. Ik ga om 16:00 uur sharp tenslotte On Air. Ok, ik dacht slim te zijn en de rotondes te omzeilen. Dus vanuit de Dorpsstraat, via Praamplein naar de Uiterweg om daar de Van Cleeffkade op te draaien. Omleidingen, hekken. Verdorie, het gaat niet lukken om naar de studio te rijden vanaf die kant. Dan maar linksaf de Seringenstraat in, richting Dorpsstraat. Via de Dorpsstraat de N196 richting Aalsmeer weer op. Bij de rotonde met de Van Cleeffkade mag/kan ik niet rechtsaf de Van Cleeffkade op… Dat betekent dat er ergens iets fout gaat en ik niet met de auto bij de studio kan komen…. Beide aanrij-routes geprobeerd en met beiden gefaald. Hoewel ik denk dat ik zelf een fout heb gemaakt en misschien een bordje met ‘Studio’s bereikbaar’ heb gemist, wordt het er allemaal niet duidelijker op. De uitzending van vandaag viel hiermee in het water. Op tijd in de studio aanwezig zijn, werd een onmogelijke opgaaf. Volgende week ga ik om 15:00 uur van huis…. Of:

Dwars door alle rotondes

Nu ik momenteel toch geniet van vakantie, denk ik dat ik de radio maar even laat voor wat het is, de komende drie weken. Wat een gedoe! Dat zou toch simpeler moeten kunnen. Gelukkig krijgen we er heel erg veel moois voor terug: een hoogwaardige busverbinding. Met bussen die dwars door alle rotondes heen zullen rijden, hoogstwaarschijnlijk met een hoogwaardige noodvaart. Automobilisten en kwetsbare fietsers zullen ogen links en rechts en in het achterhoofd moeten hebben om de rotondes veilig te kunnen trotseren. Aalsmeer is straks een attractie rijker!

Eén antwoord op “#173 – Net Aalsmeerder, gelijk al zeiken”

  1. Ja, wat een gedoe die weg. Wij zitten er al de hele zomer en dat ging prima tot vorige week de Van Cleefkade dicht ging. Het is meteen een kwartier langer om in Hoofddorp te komen.
    Mag van mij nou wel klaar zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *