Maandag. Doorgaans niet de meest aantrekkelijke dag van de week. Maar deze maandag was speciaal. Vandaag stond ik voor Stichting Bliss to Shine weer eens achter de camera. Op een hele speciale plek ook nog: in de Johan Cruijf Arena in Amsterdam. De thuisbasis van Ajax.

Stichting Bliss to Shine laat wensen en dromen uitkomen van kinderen uit een gezin waar iemand van dat gezin te maken heeft met kanker. Gewoon om ze weer even een dagje kind te laten zijn, en om ze mooie herinneringen mee te geven nu het nog kan. Keer op keer schrijnende situaties. Vandaag kwam de wens uit van een achtjarig ventje uit de provincie Limburg, een bezoekje aan de Amsterdam Arena. Samen met broertje, moeder en overduidelijk zieke vader was hij te gast in het stadion voor een rondleiding.

Al meer dan een jaar zet ik mij in voor deze landelijk opererende stichting. Vooral met het schrijven van teksten voor de website, folders, handboeken en sociale media. En vandaag dus achter de camera. In DE Arena, de thuisbasis van Ajax..

Magisch

Ik roep altijd het hardst dat ik geen zak om voetbal geef. Ik zet er alleen de tv voor aan als Oranje speelt, en daar stopt het wel zo’n beetje. Laat staan dat ik in een stadion kom om ‘mijn cluppie’ te zien spelen. En toch hè…

Een van de eerste hoogtepunten van de tour was wel het (bijna) betreden van het veld. Door een soort tunneltje omhoog bekroop mij een haast magische sensatie. Belachelijk natuurlijk, ik hou niet eens van voetbal! Of toch? Als het erop aankomt ben ik wel degelijk Ajacied, een 020-er. Mijn vader had vroeger altijd een slechte dag als Ajax had verloren, en in de schuur had hij een setje oude stoeltjes uit het lang geleden gesloopte stadion De Meer.

En daar lag ineens het heilige gras voor mijn neus. Erop mocht niet, maar wel heel erg dichtbij. Sommigen moesten dit natuurlijk weer schaamteloos overdrijven… Maar ik ben om. De Arena is geweldig, het gras is heilig, de club fantastisch. En nu wil ik een thuis-shirt en een seizoenskaart…

Klein of groter

Ik deel met opzet geen foto’s van het gezin uit Limburg, en ook deel ik geen verslag van de verwendag. Die rechten heb ik verleend aan de stichting die deze mooie verwendagen voor kinderen en gezinnen organiseert. GEHEEL KOSTELOOS! Bovenaan dit stukje heb ik een link naar de website van de stichting geplaatst. Daar kun je heel uitgebreid lezen waar zij voor staat en hoe ze het allemaal doen. Zoals elke stichting, zit ook Bliss to Shine te springen om giften en donaties, er is zelfs een Club van 500. Ik wil niemand het geld uit de zak kloppen, maar als je met de camera (dus niet met je bank-app!) van je telefoon deze QR-code scant kun je een klein of groter bedrag aan de stichting doneren. namens Bliss to Shine zeg ik alvast dank je wel!

2 Antwoorden op “#174 – Wensdag”

  1. Marielle, je word nu toch echt wel bijna een gewoon mens😂, thuisshirt van welk jaar?, dit i.v.m. de kleur en een seizoenkaart, wat doet onze Tsjechische heks (☺️😍) met je?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *