Voor veel mensen is het vandaag D-day: de dag waarop [eindelijk] wordt gestart met het vaccineren tegen Covid-19. Voor veel andere mensen is deze dag zo’n beetje het begin van het einde.

Want is het niet zo dat elke gevaccineerde vanaf nu een lijfeigene is van de club van Bill Gates en consorten? Dat elke stap die we zetten op de voet wordt gevolgd en dat we op korte termijn zelfs beheersbaar zijn? Al dan niet via 5G?

Binnenkort ben ik zelf aan de beurt. Misschien zelfs deze maand al. Ben ik een schaap of gebruik ik gewoon mijn gezonde verstand? HEB IK WEL GOED GENOEG ‘ONDERZOEK’ GEDAAN? Dat heb ik inderdaad. Al heb ik het verdienmodelletje van Robert Jensen maar even overgeslagen.

Minder heftig

Met dit vaccin loop ik nog steeds kans om ziek te worden, maar dat is bij de normale griepinjectie niet anders. De klachten zullen echter minder heftig zijn en minder lang duren. En dat, lieve spreekbuiskindertjes, heeft gunstige gevolgen voor de overdraagbaarheid van dit hardnekkige virus. Of voor de besmettingsgraad, zo u wilt. Hieronder een stukje uitleg over de werking van het vaccin:

“Het SARS-CoV-2 virus heeft 29 eiwitten, maar het mRNA-vaccin bevat alleen een klein stukje van de genetische code van het coronavirus, namelijk het mRNA, wat codeert voor het eiwit, dat hoort bij de spikes van het virus. Je krijgt dus niet het coronavirus ingespoten, maar slechts een stukje code, wat 1 eiwit gaat aanmaken. Je eigen afweercellen zien dan een nieuw soort eiwit, het spike eiwit, waar ze tegen gaan vechten. De macrofagen (cellen van je immuunsysteem) zenden informatie naar de B-cellen (lymfocyten) die antistoffen gaan maken tegen het virus en de T-memory cellen zullen het eiwit onthouden. Vervolgens zal de macrofaag het spike-eiwit op eten.

Als nu het echte coronavirus met spike-eiwitten het lichaam indringt, herkennen de antistoffen het virus direct en zal je immuunsysteem het virus verwoesten, voordat het zich kan innestelen. Ingewikkeld verhaal, maar waar het op neer komt: je krijgt niet het coronavirus ingespoten, maar een stukje genetische code, wat slechts 1 eiwit kan maken, namelijk het spike eiwit. Je immuunsysteem gaat hier tegen vechten en slaat dit op in het geheugen, zodat als je echt in aanraking komt met het coronavirus, je immuunsysteem dit meteen herkent en het virus uitschakelt. Was geschreven: Evelien de Jong, infectioloog-intensivist”

Inspelen op angst

Ben ik bij mijn beslissing om mij te laten vaccineren beïnvloed? Ja natuurlijk. Ik las de voors en tegens en maakt op basis daarvan een afweging. Maakt mij dat een kuddedier die de massa volgt? Nee, ik vind van niet. Het grappige is dat de anti-vaxxers, om ze voor het gemak even zo te noemen, van zichzelf vinden dat ze ook ZELF ONDERZOEK hebben gedaan en absoluut niet beïnvloed zijn bij hun afweging zich niet te laten vaccineren. Dat zijn ze namelijk wel degelijk. En wel door doorgeslagen types als Verdienmodelletje Jensen, Lange sukkel Frans [want, te dom om te poepen], geldgraaiende dansleraar Willem Engel en meer van deze roeptoeters. Want angst is een slechte raadgever. En dat is precies wat deze lui doen, inspelen op de angsten van hun medemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *