Er is natuurlijk genoeg te schrijven over alle gebeurtenissen rondom Trump, FVD, wel of geen sneeuw, of Freekje mijn lievelingskat. Misschien morgen, vandaag in elk geval niet. Want wat mij de afgelopen dagen nogal in beslag heeft genomen, is mijn nieuwe pc. Sinds woensdag ben ik namelijk de trotse en enorm blije eigenaar van een echte iMac!

Al op de Grafische School Haarlem maakte ik voor het eerst kennis met het fenomeen computer. Alles ging nog met DOS-codes. Een paar jaar later sleepte ik mijn eerste pc het huis in. Letterlijk slepen, want het ding was niet te tillen. En sindsdien ben ik nooit meer achter de pc vandaan geweest. Maar altijd een Windows-pc. Van het merk Apple moest ik eigenlijk helemaal niets weten. En moet je nu eens zien… Mijn metgezel van de afgelopen jaren gaat één dezer dagen de deur of het raam uit. Ik ga hele grote vrienden worden met mijn 27″ iMac.

Stralende middelpunt

Maar eerst nog even wat ‘dingetjes regelen’. Als in inloggegevens en wachtwoorden boven tafel zien te krijgen. Want hoewel de Mac al een paar dagen het stralende middelpunt in de huiskamer staat te zijn, echt heel erg productief ben ik er nog niet mee geweest. En dan ben ik gelijk een soort van ontregeld, want ik wil nu eenmaal ‘dingen doen’. Ik heb niet alleen maar een pc om er spelletjes mee te doen… Denk ik… Hahaha, nee hoor. Ik werk ermee, en heb ‘m dus keihard nodig!

Maar ik ben op de goeie weg. De Creative Cloud is inmiddels geïnstalleerd, de inloggegevens van AalsmeerVandaag, mijn eigen website en wat mailboxen zijn weer bekend. En er achter komen dat Office en Mac niet samengaan. Maar, de productiviteit komt naderbij. Dit was in elk geval mijn eerste blog met mijn nieuwe vriend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *