Met hetgeen ik gisteren schreef in blog #160, over het niet door de strot willen duwen van mijn mening, ga ik diezelfde mening wel geven. Want ik schreef ook al dat ik die wel degelijk heb, die eigen mening. Voordat je verder leest, en er in de laatste alinea pas achter komt aan welke kant van de streep ik sta: ik ben voorstander van de coronamaatregelen. Zo, dat is eruit. Mensen die niet verder willen lezen, kunnen nu dus gewoon afhaken en terug in de eigen angst-bubbel.

Zelf benoemde voormannen

Doordat ik mij aan de maatregelen wens te houden, word ik in de volksmond een ‘schaap’ genoemd. Of ik val in de categorie ‘sheeple’, hetgeen op hetzelfde neerkomt. Uiteraard zijn het de ‘wakkeren’ die deze terminologie bezigen. En wat mij betreft zijn het de wakkeren die eens echt goed wakker moeten worden. Gestuurd door op paniek gelijkende angst – aangewakkerd door zelf benoemde voormannen als Willem Engel, Robert Jensen en Lange Frans – verspreiden zij de naar mijn bescheiden mening grootst mogelijke onzin. De daarbij gebezigde toon neemt in agressie toe, naarmate de tijd verstrijkt. Zonder die agressie en de overtuiging van het absolute eigen gelijk, zou het nog lachwekkend kunnen zijn. Maar dat is het niet. Deze mensen hebben immers zielennood. Hiermee haal ik mij waarschijnlijk weer van alles op mijn nek, maar dat neem ik maar voor lief.

Deze mensen die zichzelf gek laten maken door urenlang op internet ‘onderzoek’ te doen naar een ‘waarheid’ die de angst voedt, verergeren de daadwerkelijke situatie alleen maar. Amateurvirologen die veel beter dan wetenschappers menen te weten hoe het gesteld is met bijvoorbeeld virusoverdracht, persoonlijke beschermingsmiddelen en afweersystemen. Amateurvirologen die alle maatregelen aan de laars lappen en verbolgen zijn over het feit dat keer op keer de maatregelen worden aangescherpt. Kijk eens in de spiegel, ‘wakker mens’!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *