De ketting en het hangslot. De één glanzend, het glimmende middelpunt; de ander roestig en verweerd. Niet bij elkaar passend, heeft de één geen functie zonder de ander. Om van de ketting een gesloten cirkel te maken, moet het hangslot de uiteinden met elkaar verbinden. Zo vormen ketting en hangslot één geheel. Zij hebben overeenkomsten, en daar waar die er niet zijn, vullen ze elkaar aan. Completeren zij elkaar.

Waar gaat bovenstaande in vredesnaam over? In eerste instantie gaat dit over vriendschap, onze vriendschap, onze rollercoaster. Wij zijn de ketting en het hangslot. De ketting glanzend, het hangslot roestig. Dat zijn wij. De extroverte en de introverte.

De ketting en het hangslot

Zonder woorden

Waarom een rollercoaster? Omdat één en ander zich in een paar bizarre weken heeft ontwikkeld. Op 29 januari vond de eerste afspraak tussen ons

Ketting

plaats, nu, enkele weken later, communiceren we zonder woorden, kunnen we met elkaar lezen en schrijven, delen we een passie – daar begon het allemaal mee – en zetten we onze schouders onder ons bedrijf #scherpzinniger. Het blijft een bizar verhaal, waar anderen mogelijk maar weinig van zullen begrijpen. Maakt ons niet uit, als wij het maar snappen!

Maar, wij snappen het zelf eigenlijk ook niet. Vandaar ook de vergelijking – deels – met de ketting en het hangslot. Ergo: het is zoals het is en we doen het er maar mee. Tegelijkertijd ervaren wij dat deze Asperger en dit prototype ‘normaal mens’ bijzonder goed samen kunnen werken, terwijl, wanneer je de wetenschap hierop los zou laten, wij elke ongeschreven natuurwet overtreden. Onmogelijk! En niet alleen maar samenwerken, maar ook op vriendschappelijk gebied zetten wij hier iets onmogelijks neer. We leren van elkaar, vullen elkaar aan. Yin en Yang. We zijn een apart span.

Hangslot

Die geluidloze communicatie vindt ook plaats wanneer we samen aan het werk zijn. Wij denken en kijken hetzelfde, zien hetzelfde en leggen zo goed als hetzelfde vast. Daarin zit een heel groot deel van onze kracht als fotografenduo. Ervaar het zelf, onze chemie, en neem contact met ons op.

 

Rest ons iedereen nog een hele fijne maandag te wensen!

Tamara & Mariëlle

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *