Radioshow
Nog beroerd van de zenuwen, ik moet nog beginnen…

Vandaag zond ik voor de aller-eerste keer mijn nieuwe radioshow ‘Ga toch Wegman’ uit op Radio Aalsmeer. Hoewel ik nooit ergens van wakker heb gelegen, ook niet van mijn eerste uitzending, was ik echt bloednerveus! Geen idee waarom, want ik heb de afgelopen jaren wel vaker achter de knoppen en de microfoon plaatsgenomen. Zowel als gast, presentator als techneut. Waarom dan toch zo zenuwachtig? Ik denk dat dat vooral ging om de inhoud. Kan ik wel een heel uur vullen, ben ik leuk genoeg, is mijn stemgeluid wel om aan te horen? Allemaal vragen, en inmiddels heb ik de antwoorden ook al binnen.

 

Supporters

Tijdens de rit naar de studio’s ging ik voor de derde keer ‘live’ via Facebook. Alle drie de keren vanuit de auto, tijdens het rijden. Of het voor de kijkers ook leuk is, laat ik aan hen over om te beoordelen, maar voor mij is het een soort droog-oefenen voor het maken van een radioshow (lullen zonder directe feedback). Tegelijkertijd gaat de tijd, en dus de rit, veel sneller voor mij. Dus ik ging vandaag tijdens het ritje weer live. Niet wetend dat in de studio een heel support-team klaarstond en de rit zo’n beetje volgde. Waar zit ze en hoe lang duurt het voor ze in de studio is? De aanwezigheid van mijn moeder verwachtte ik, dat hadden we immers afgesproken. Maar de verrassing was bijzonder groot toen ik zag dat Marcel, Marjolein en Cock er ook waren! De nervositeit steeg ter plekke tot ongekende hoogte, maar ik werd snel gerustgesteld. “Een nieuwe show op de radio is een feestje waard, en dat komen we met je mee vieren.” Lief!

 

Checklist

Radioshow
Actiefoto, kijk die handjes!

Tja, en toen klonk het nieuws van 16.00 uur. Ik ben aan de beurt…. Muziek klaar: check! Staat de jingle klaar (gemaakt door Cock en band): check! Keel schrapen: check! Spiekbriefje bij de hand: check! Een checklist waar een piloot van een A380 nog jaloers op kan worden. Maar goed, nu moest ik. En weet je wat, ik deed het gewoon. Nu ik dit schrijf heb ik de show ‘pas’ twee maal teruggeluisterd. Mijn conclusie: niet slecht voor een eerste uitzending. Natuurlijk kan het beter en smoother. Maar het kan ook absoluut slechter! En zoals ik tijdens de show zelf ook al zei: “Zo’n nieuwe show is als een nieuwe jas. Je koopt ‘m omdat je denkt dat ‘ie lekker zit, maar dat zit ‘ie nog helemaal niet! Dat moet groeien, dat heeft tijd nodig en over een maand staat de show als een huis!”.

 

Radioshow ‘Ga toch Wegman’

De titel ‘Ga toch Wegman’ impliceert misschien een soort zeikerige radioshow, zeker ook omdat in de bio van de gelijknamige Facebookpagina staat dat het gaat om een maatschappijkritisch programma. Die tekst doet mogelijk weinig eer aan het programma. De insteek is om vooral positief te zijn, met lekkere muziek erom heen. Er is al genoeg kritiek en negativiteit in de wereld, dacht ik zo. Het is wel de bedoeling dat items worden aangestipt waar wij ons als maatschappij mee bezig houden, maar dan met een positieve inslag. Overigens zijn de eerste twee vaste items al geboren: ‘Het Protestlied’ met wat achtergrondinfo erbij en ‘De Fake van de Week’. Dat laatste gaat dan over een recente HOAX, en de wwww (wie-wat-waar-waarom) erbij als toelichting. Doei!

 

PS. Voor wie het nog niet heeft gehoord, de eerste aflevering van ‘Ga toch Wegman’, hier een handig linkje

De foto’s: op de uitgelichte afbeelding (joekel bovenaan): een enigszins bewerkt screenshot van de website van Radio Aalsmeer.¬†¬†Bovenste in de tekst: gepikt van de Facebookpagina van moeders: de zenuwen gieren in het rond. De onderste in de tekst: gepikt van de Facebookpagina van Marjolein Hermans: gemaakt door Marjolein tijdens de uitzending. Ik vind die handjes zo grappig. Zo praat ik ook echt: met mes en vork!¬†

 

2 Antwoorden op “Radioshow – blogpost 124”

  1. De uitzending vond ik toppie, ik heb er van genoten en je merkte totaal niet dat je nerveus was hoor!!! En indd lief dat je morele steun kreeg van je mams en je collegas van de radio!! Ik zou zeggen you go girl!! De start is eraf!! En die was totaal niet om onzeker over te zijn!!!

  2. Ben het helenaal eens met Anita. Stem goed inhoud goed. Muziek ook helemaal goed. Natuurlijk wordt er nog gegroeid door ervaring die je opdoet. Succes verzekerd. Ga zo door met de weg die je vanmiddag insloeg. Recht zo die gaat. Moeders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *