Ga toch Wegman
Ga toch Wegman

Vandaag zou uitzending nummer twee van mijn radioshow ‘Ga toch Wegman’ te ether gaan. Zou, want er ging jammerlijk iets mis. Vrijdag heb ik echt een paar uur zitten zwoegen op het maken van een opname. Die zou dan vandaag ‘ingeblikt’ en wel uitgezonden worden. Oftewel, niet live, maar van te voren opgenomen. Op zich uiteraard niets mis mee, maar dan moet het technisch gezien allemaal wel lukken en kloppen.

Vandaag ging het dus mis. Om 16.10 uur werd ik al door mijn moeder gebeld: “HET IS STIL OP DE RADIO”. Oh oh, niet goed. Maar ik was aan het rijden, opnemen was dus al vrij illegaal, en een uitgebreid telefoongesprek zat er wat mij betreft dus al helemaal niet in. Maar goed, de boodschap was overgekomen. Wat er ook te horen was op Radio Aalsmeer, het was in elk geval niet de tweede aflevering van ‘Ga toch Wegman’. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming, eerst zelf even ingetuned op RA. Inderdaad. Sinterklaasliedjes. Die draaide ik gisteren niet! Technisch bestuurslid geappt. Heb ik een fout gemaakt, of wat? Wat bleek, het hele bestand, de hele opname die ik gisteren met pijn en moeite (en met ziel en zaligheid) heb gemaakt was compleet verdwenen! Raar, want diezelfde persoon had het gisteren gelijk in de programmering gezet. Maar goed, bestand weg = uitzending/programma weg. Overigens niets ten nadele van het technisch bestuurslid, want die snapte er zelf ook niets van.

 

Ingeblikt

Ik vond het al heel wat. Dat het gelukt was met het opnemen van bijna een uur radio-uitzending. De toegezegde hulp had een spoedklus elders, dus ik stond er in mijn eentje voor. Met dank aan ‘Het Radio Aalsmeer Handboek’ is het gelukt! Maar best vreemd ook, je praat echt tegen niemand. En bovendien is gisteren eigenlijk eergisteren, en overmorgen is morgen. Moet je allemaal rekening mee houden. Want hoewel ingeblikt en van te voren opgenomen, wil je de luisteraar toch laten denken dat je live radio staat te maken. Weinig spannend, maar hier is de link naar de ‘uitzending’ van vandaag.  Na de uuropener volgt een minuut of acht doodse stilte…. Ik word er treurig van. Heb ik zo mijn stinkende best gedaan op de opname..

 

Ga toch Wegman
Ga toch Wegman

Positief

Toch zal ik er een positieve draai aan proberen te geven. Dat het vandaag de mist in is gegaan: jammer dan. Kan ik ook niets (meer) aan doen. Maar het scheelt weer voorbereiding voor de show van volgende week. De ‘Fake van de Week’ en het Protestlied neem ik gewoon mee, en bovendien kan ik er heel eventjes over klagen. Over dat aflevering nummer twee de soep in is gegaan (idiote uitdrukking, eigenlijk…). Doei!

De foto’s: op de uitgelichte afbeelding staat vijf maal mijn allerliefste nichtje Nicky, een Photoshop trucje. De andere twee: ook eigen gebroddel.

2 Antwoorden op “Ingeblikt – blogpost 125”

  1. Zaterdag schuif ik weer stilzwijgend aan. Je hebt je best gedaan en dat kan ik weten mam

  2. Zoiets overkomt je, kun je verder niets mee! Dus kop op, je gaat er gewoon weer vol tegenaan. En ….. je kan het!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *