Ik begin het ietwat zat te worden, al die aanslagen. New York is ditmaal aan de beurt. Momenteel: acht doden en tientallen gewonden. Een SUV reed op mensen in, trok vervolgens een (nep)vuurwapen, riep ‘Allahu Akbar’ en werd zelf neergeschoten. Ondertussen in Kopenhagen….. Uiteraard is mijn openingszin ‘ik begin het ietwat zat te worden’ een stevige understatement. Ik ben het namelijk niet ‘ietwat zat’, ik ben het SPUUGZAT.

“Selfie”

Laten we één ding voorop stellen. Ik heb niets tegen andersgelovigen, ik heb niets tegen mensen uit verre landen. Ik heb iets tegen terrorisme. Ik heb iets tegen mensen die tegen Zwarte Piet en de kerststol zijn. Ik heb iets tegen het Lentefeest, dat van oorsprong Pasen schijnt te heten. En tenslotte heb ik iets tegen het verbannen van de jodenkoeken en de negerzoenen. Oh, wacht, ik vergeet er nog eentje. Ik heb ook iets tegen Artikel1, euhh BIJ1. Simons, de risee van de Nederlandse politiek weet zichzelf andermaal flink voor schut te zetten. Had maar VJ gebleven….

 

Discriminatie

Ik houd er niet zo van, dat discrimineren. Een kwartiertje geleden nog, op een Facebookpagina over Nostalgisch Amsterdam, werd ik uitgemaakt voor mof. Door een gefrustreerde dame van Nederlandsch-Indische afkomst. Die zat de Nederlandse geschiedenis dusdanig dwars, dat zij op geen enkele wijze tegenspraak duldde. Tegenspraak van mijn kant uiteraard. Ik vroeg haar of het nodig was zo te schreeuwen, zij schreef alles in hoofdletters. Dat komt nogal schreeuwerig over. Daarop vroeg zij mij hoe ik het zou vinden MOF te worden genoemd. Dat slaat werkelijk nergens op. Ja, mijn achternaam klinkt Duits. Is het ook. Maar dan wel uit een hele andere eeuw. Namelijk uit het jaar 1725, toen de eerste Wegman opdook in de Aalsmeerse geschiedenis.

Ik ben trots op mijn achternaam, en dat heeft geen enkele zak te maken met de oorspronkelijke afkomst.

 

Niet eerder ben ik gediscrimineerd op basis van mijn achternaam. Maar ach, voor alles een eerste keer! Het zal mij benieuwen wat er gaat gebeuren wanneer ik eind november mijn David’s ster aan mijn kettinkje kan hangen.  Naar eigen ontwerp en handgemaakt (niet door mij).

Nee, dan discriminatie op basis van seksuele voorkeur. Loop ik daar tegenaan? Welnee! Gezeik! Doe normaal, en je krijgt normaal terug. Ja, ik val (viel) op vrouwen. Vind ik dan elke vrouw leukleuk?? Welnee! Worden vriendschappen in twijfel getrokken? Ja, en daar word ik doodmoe van. Valt een heterovrouw op elke vent die ze tegenkomt? Ook al heeft ze er leuk contact mee? Nee, hè. NOU DAN!

Maar goed, ik val dus niet meer op vrouwen. Omdat ik op niemand meer wens te vallen.  Klaar mee, daar heeft mijn ex-heks wel voor gezorgd. Vertrouwen is voor altijd weg. Ongelukkig? Nee hoor, ik voel mij met de dag gelukkiger worden. Los van alle narigheid in de wereld, die inmiddels in brand staat… Te beginnen bij New York..

3 Antwoorden op “New York – blogpost 119”

  1. Ja er is heel wat mis met de mensheid van tegenwoordig!! Je hoort en ziet het telkens meer om je heen gebeuren, alles wordt meteen in een soort vakje geplaatst, waar ik zoiezo al een hekel aan heb!! En dan sta ik versteld als je dan merkt dat dit soort mensen niet eens weet waar ze het eigenlijk over hebben, neem nou de discussie van mevrouw Simons over onze zwarte piet, dat heeft totaal niets met racisme te maken!! De kinderen adoreren zwarte piet!!! En is mevr Simons vergeten dat ze ook als kind heeft genoten van ons sinterklaas feest en bij haar schoentje heeft gezongen?? En dan iemand discrimineren om zij naam , afkomst, sexsuele voorkeur??? Hou toch eens op, respecteer een ieder en gun een ieder zijn geluk!!! Laatst was weer op het nieuws dat je ook je kinderen niet meer mag verkleden als cowboy of Indiana, hebben deze mensen niet anders te doen?? En dan die aanslagen!!! Waar ik zo kwaad op kan worden is de uitspraak zinloos geweld, vertel me dan eens wanneer geweld dan wel zinvol is??? Wat heeft het voor doel om massa moorden uit te voeren en onschuldige mensen om te brengen?? Wat een intense zieke wereld!!!!

  2. Blog 119 is haarscherp en zeer duidelijk betreft je standpunten over het heden van deze wereld waarin we leven. Mam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *