Vandaag was er zo eentje: ik was lekker bezig. Zeker twee vuilniszakken met zooi weggegooid, kast werkkamer opnieuw ingedeeld, lekker een paar keer met Oscar (aan de lange lijn) gewandeld, begonnen aan een nieuw schilderij (spraypaint, dit keer), verse tomatensoep gekookt en gewoon lekker een vrije dag gevierd. Jammer dat ik vanaf morgen weer vier dagen aan het werk moet, als je die flow eenmaal te pakken hebt, is het zonde ‘m weer los te moeten laten. Maar ja, de schoorsteen moet roken hè, dus morgen ga ik  gewoon weer aan de bak. Twee vroege diensten en twee late.

 

We missen je nog steeds

Inmiddels ben ik twee maanden weg uit de Hussonshoek, 1 september was mijn laatste werkdag aldaar. Wat vliegt de tijd. Vanavond ontving ik een berichtje van een familielid van een bewoner van ‘mijn’ etage. “We missen je zo bij Hussonshoek”. Ik noem geen namen i.v.m. privacy, maar man man, wat is dat goed om te lezen.  Ik bedoel, het is treurig voor hen dat ik gemist wordt, maar tegelijkertijd zegt het iets over hoe ik mijn werk deed. En nog steeds doe. Met toewijding, naastenliefde, en hart voor het vak! Want ja, mensen, het is een vak. Er wordt wel eens lullig gedaan over verzorgenden en verpleegkundigen. ‘Dat is alleen maar stront en pies ruimen’. Nou, in de ouderenzorg klopt dat deels, inderdaad. Maar er komt veel meer bij kijken: kwaliteit van leven, om maar iets te noemen. Zo belangrijk!

 

Lekker bezig

Hoewel ik in mijn nieuwe baan nog steeds ‘die nieuwe’ ben, begint mijn staartje zich een klein beetje te roeren. Ik loop er nu een maand rond, en zie van alles. Dingen die beter en anders kunnen. En in sommige gevallen, dingen die anders moeten. Zoals de voedselveiligheid (HACCP), maar ook de hygiëne in het algemeen. Het is er nog niet helemaal, maarrrrr, het begint wel te komen. Dus ook daar: lekker bezig! Die afdeling (hofje) wordt binnen no-time ‘inspectie-proof’. Of men wil of niet!

 

Morgen

Ik rol er zo maar in, denk ik. Om 4.30 uur gaat de wekker. Dat is over 6 uur en een kwartier….. Desalniettemin hoop ik dat ik morgen na mijn werk die flow nog in mij heb. Verder met dingen weggooien. En, niet geheel onbelangrijk: aan de slag met mengpaneel en microfoon die ik vandaag van Cock Bareuh kreeg. Zo blij mee!!! Doei!

De foto’s: lekker drie keer mijzelf. Ik kan er geen genoeg van krijgen…. Of zoiets…. Allemaal zelluf gemaakt..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *