Het komt goed
De Gouden Eeuw van Aelsmeer
Dennis Wijnhout

Afgelopen weekend vond de 20ste Kunstroute Aalsmeer plaats. We , Anna-Maria Mantel en ik, wilden met de radio aanvankelijk het hele weekend uitzenden vanaf locatie. Dat werd ‘m niet, vanwege gebrek aan menskracht. Om toch Radio Aalsmeer onder de aandacht te brengen, bedachten we iets anders: we gaan er (locatie Otto) staan met onze tent en andere spulletjes en we gaan publiek en andere aanwezigen op de foto zetten. Dat werden niet zomaar kiekjes vanaf de kunstroute. Nee, dat werden Kunstroute-waardige portretten. Het werd De Gouden Eeuw van Aelsmeer!

Geportretteerd zijn de Aelsmeerse afstammelingen van de winnaars van de Gouden Eeuw, die ook vele verliezers kende. De vermenging van de echo van ons verleden en de tierelantijntjes van het heden vertellen een verhaal in deze serie portretten. Een serie waarbij mensen in al hun kracht of juist al hun kwetsbaarheid werden vastgelegd. Qua bewerkingen heb ik alleen handelingen verricht om het een antieke look te geven en om de geportretteerden een zo mooi mogelijke positie te geven. Aan hen zelf heb ik niets veranderd. Geen pukkeltje of lok haar verwijderd of verplaatst. Niets van dat al. Ze zijn mooi zoals ze zijn.

Frans van der Wee, zo zag u hem nooit!

De Gouden Eeuw van Aelsmeer

Het begon als een actie ter promotie van Radio Aalsmeer (doel: meer volgers op de Facebookpagina), het eindigt als een fantastische serie portretten. Een serie waarbij ik mijzelf heb overtroffen, ondanks beperkingen op materieel gebied.  De Gouden Eeuw van Aelsmeer. Het klinkt en voelt als een aankomende tentoonstelling. Wie weet. De serie is op moment van schrijven al meer dan 1200 keer bekeken, correctie: 1300 keer. Na het afronden van dit blog, duik ik opnieuw op het digitale papier. Ik denk dat ik er maar een paar persberichten aan ga wijden. Zal ik er ook eentje naar AalsmeerVandaag sturen?

Niet alleen de geportretteerden waren in hun kracht. Ik ook. Ik kreeg (en krijg nog steeds) fantastische vleugels van dit project, want een project is het inmiddels wel geworden. Die vleugels zorgden ervoor dat ik boven mijzelf uitsteeg, en dat smaakt zo ontzettend naar meer! Doei!

De afbeeldingen, wat kan ik er verder nog over schrijven. Ze zijn prachtig, en niet omdat ik deze mensen toevallig ken.  Wil je alle foto’s zien? Klik dan door naar dit album. (En geef de pagina gelijk een like.)

 

2 Antwoorden op “Gouden Eeuw van Aelsmeer – blogpost 107”

  1. Een prestatie heb je geleverd door al deze mensen te fotograferen in hun zijn zonder enige opsmuk. Je straalt vertrouwen uit en de gefotografeerde mensen kregen daardoor ook vertrouwen om met plezier zich aan de fotograaf over te geven. Het resultaat spat van de foto s af. Blijft over idd een pressie over de Gouden Eeuw van Aelsmeer. Je hebt een prestatie geleverd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *