Vandaag was weer een geweldige dag met een hoofdletter G. Maar dan ook echt. Enige minpuntje was de wekker. Die liep om 06.30 uur al af, niet echt mijn tijdstip…. Maar het mocht de pret uiteindelijk niet drukken. Van begin tot eind was deze dag echt geweldig. Ik neem u mee…

 

Kunstroute

Vanmorgen werd Kunstroute Aalsmeer 2017 geopend. Deze opening vond plaats bij jachthaven Otto aan de Uiterweg. Locatie nummer 1 van de kunstroute. Wij, Radio Aalsmeer, staan daar het hele weekend met onze tent. Morgen gaan we er zelfs live uitzenden. Wilden we vandaag ook, maar de menskracht ontbrak daarvoor. Omdat we toch ons gezicht wilden laten zien aan het publiek, kozen we voor een soort van PR-strategie. Doel: aan het eind van dit weekend hebben we er op onze Facebookpagina 30 volgers bij gekregen (de teller staat nu op 6…). Middel: we zetten bezoekers op de foto in een soort 17de eeuwse setting. Compleet met attributen/kleding/etc. Het was werkelijk waar een groot succes. Maar liefst 212 foto’s heb ik geschoten.

Mensen die aanvankelijk echt met alles in de remmen gingen en ab-so-luut niet op de foto wilden, kregen we toch, aangejurkt en wel, voor de achtergrond. En achteraf vonden de meeste mensen het leuk dat ze het toch gedaan hadden. Maar nu schrijf ik wel dat we het voor elkaar kregen, maar dat resultaat was toch louter en alleen te danken aan de overredingskracht van Anna-Maria. Who else?

Leuk en grappig was wel, dat ik later nog mensen sprak die op de foto waren geweest, dat zij spraken van een ‘mooi op elkaar ingespeeld team’. Gaaf toch?

Maar wacht, er is meer

Ja, inderdaad, er is (was) zeker meer. Ik heb bekenden ontmoet, nieuwe contacten opgedaan en gepraat met mensen. Herinnert u zich mijn vorige blog nog? Over Asperger (mijn ‘ziekte’) als reden voor ontslag bij ActiVite (even kort door de bocht)? Nou, dan snapt u dat een praatje maken voor mij een uitdaging is. Soms ging dat heel spontaan, een andere keer iets meer geforceerd. Maar ik deed het verdorie toch maar wel!

Nog iets grappigs. Iemand vertelde mij altijd mijn stukjes te lezen. Dus ik begin een heel verhaal over mijn blogs. Nee, nee. Ze doelde op mijn artikelen op AalsmeerVandaag. Nou, dat vond ik dan toch ook wel weer heel erg gaaf. Slagroom op de taart wat AalsmeerVandaag betreft, was wel dat Arjen Vos (hoofdredacteur) aan mij vroeg of hij al eens had gezegd hoe blij hij wel niet met mij was. Die stak ik ook nog even in mijn zak! Ook leuk dat Anna-Maria bij heel veel fotosessies riep, ‘Ja mensen, dit is allemaal dankzij Marielle Wegman Fotografie‘. Of het allemaal blijft hangen? Geen idee. Waarschijnlijk niet. Maar toch hè. Mijn naam valt steeds vaker in het Aalsmeerse. En dat is een heel goed ding! Morgen maar even een pak visitekaartjes meenemen.

 

Geweldige dag
Marcel Harting, voormalig dorpsdichter

Morgen

Morgen staan we er weer. gelukkig gaat het wekkertje niet weer al om 06.30 uur tekeer tegen mij. Ik hoef nu niet al om 9 uur in Aalsmeer te zijn, maar pas om 11.45 uur. Dat scheelt nogal. In verband met toch wat achtergrond-probleempjes, neem ik morgen mijn eigen achtergrondsysteem mee. Even slepen weer, maar dan heb je ook wel wat. En dan morgenavond weer flink aan de bak, alle gemaakte (en goedgekeurde) foto’s online zetten op de Facebookpagina van Radio Aalsmeer. Voor een ieder te downloaden. Voor nop. Cadeautje! En morgen gaan we natuurlijk ook nog LIVE radio maken. Of ‘we’, daar staat een heel team voor klaar. Zelf ga ik geen radio maken, maar hopelijk des te meer foto’s! Doei!

De foto’s: op de uitgelichte afbeelding sta ik zelf. Ik moest er dus ook aan geloven. Gelukkig wel met antieke camera als attribuut. Dan de bovenste in de tekst: het bord waar we mensen mee probeerden te verleiden op de foto te gaan. Die tekst! Hilarisch… De onderste foto in de tekst: Marcel Harting, voormalig dorpsdichter. Eén van de optredende artiesten van vandaag. Las voor uit eigen werk. Waarom zijn foto? Hij vroeg mij vanmiddag of er een blog zou verschijnen over de belevenissen van vandaag. Was ik aanvankelijk niet van plan, maar na zijn vraag liet het idee mij niet meer los. Vandaar zijn verschijning in mijn 106de blogpost! En het geeft gelijk een idee van de gemaakte foto’s.

3 Antwoorden op “Geweldige dag – blogpost 106”

  1. Leuk!! Midden in de Kunstroute schijnwerpers ben je weer op je best geweest. Heel wat foto ‘s genomen , kijk er naar uit. Na W op Zondag kom ik ook een kijkje nemen. Misschien wil ik ook wel op de foto in kostuum.

  2. zie je wel marielle je doet het heel erg goed .
    ik heb heel veel respect voor jou.
    jij komt er wel wat ze ook zeggen.

  3. Wat geweldig wat jullie als radio aalsmeer weer neer hebben gezet!!! Wat kan ik trots zijn met zulke collega’s !! En Marielle voor jou heb ik diep respect, niet alleen om.wat je doet maar vooral om.voor wie je bent!! Iemand die asperge heeft en dan zo open erover bent maar dan ook nog hoe je dan ermee omgaat!! Dat vergt best een intense inzet! En zeker als je al door de maatschappij soms niet begrepen wordt? Daar zou je denk ik best onzeker van kunnen worden lijkt mij, maar nee Marielle zet haar schouders eronder en gaat er voor!!! TOPPERTJE!!!! XXX

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *