Over tekstwerk kan een hoop gezegd en geschreven worden, daar is het immers tekst voor. Je hebt te maken met stijl, smaak en correctheid. Over stijl en smaak valt te twisten, over correctheid niet. Toch bekom je onmiddellijk een ‘taalnazi’ wanneer je iemand wijst op diens gemaakte fout(en). Een veel gehoorde reactie ‘Ja maar, ze snappen zo ook wel wat ik bedoel’. Ja, klopt hoor. Helemaal, maar het is wel fout, en dat is niet goed!

Tekstwerk
Les 1

Onze mooie, maar ingewikkelde, taal verloedert. In rap tempo ook. Door invloeden van straattaal, nieuwe Nederlanders die de taal maar niet geheel onder de knie krijgen, sms-taal en tal van andere factoren worden er steeds meer fouten gemaakt. Fouten die als correct worden gezien. Mensen weten eenvoudigweg niet meer hoe het zit. Wat juist is. Wat het verschil is tussen ‘als’ en ‘dan’, het verschil tussen ‘eens’ en ‘is’. Op verkoop-Facebookpagina’s is men steevast ‘opzoek’ naar iets en in het dagelijks leven gaan ‘we na mijn zus’ in plaats van ‘naar mijn zus’.

 

Hulp

Ik probeer het verschil te maken. Niet door op iedere taalslak zout te leggen. Daar maak ik geen vrienden mee, want ‘taalnazi’. Nee, ik help graag ondernemers die goed zijn in wat ze doen: ondernemen. Die wat minder goed zijn in andere dingen: teksten schrijven. Aan die mensen bied ik hulp. Bij het schrijven/herschrijven/corrigeren van hun websiteteksten. Neem hier eens een kijkje naar de meer dan schappelijke tarieven! En ja, je kunt ook met jouw Facebookpagina-beheer bij mij terecht. Ook schappelijke tarieven. Verdient zichzelf namelijk terug. Want ik snap Facebook.

 

Tekstwerk

Huur mij in voor tekstwerk op jouw website. In de meeste gevallen zal je voor € 45,00 klaar zijn, het ligt er maar aan hoeveel pagina’s jouw website telt, en hoeveel tekst er ‘doorgeworsteld’ moet worden. Besluit je mij in te huren voor bijvoorbeeld de teksten op een bestaande website, dan ontvang je van mij een uitgebreide tekstanalyse met verbetersuggesties. Die hoef je dan alleen nog maar over te nemen op jouw website, en je bent ‘tekst-proof’! Wie wil dat niet? Want laten we eerlijk zijn, een website met taal- of schrijffouten is antireclame voor jouw bedrijf. Althans, voor mij is dat een regelrechte afknapper. En daar zal ik echt de enige niet in zijn.

Word ‘tekst-proof’ en neem vandaag nog contact met mij op via mijn contactpagina. Reactie gegarandeerd! Succes ook. Doei!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *