Openhartig

Met regelmaat krijg ik de vraag of ik zelf ook niet vind dat ik te openhartig ben in mijn blogs. Nee, eerlijk gezegd vind ik dat niet. Eerlijk, dat is wel het juiste woord. Maar te openhartig wil ik het niet noemen. Waarom niet? Nou wanneer ik (te?) openhartig ben, gaat dat over geldzaken of andere dingen die tegenzitten. De situatie waar ik in beland ben, door met name mijn echtscheiding vorig jaar, daar heb ik geen invloed op kunnen uitoefenen. En dat maakt dat ik het niet te vind!

Openhartig
Wat een verwennerij…

Scheiden kost geld. Heel erg veel geld. Ik ga niet naar de kroeg, casino of dure etentjes. Sterker nog, ik ontzeg mijzelf de meeste geneugten des levens. Vorige week ben ik uit de band gesprongen. Ik kocht nieuwe jaloezieën voor mijn huiskamer en trakteerde mijzelf na die aankoop op een kroket én een frikadel. Met mayo. Kan ik mij dagen rot (lees: schuldig) over voelen.

 

Klandizie

Kost het je klandizie? Ja, zou kunnen. Sinds ik aan het bloggen ben geslagen, ben ik op mijn zakelijke Facebookpagina wel wat likers kwijtgeraakt. Of dat potentiële klanten waren? Tja, wie zal het zeggen? Komt het ook daadwerkelijk door de blogs? Daar zullen we nooit een antwoord op krijgen. Mijn blogs dienen voornamelijk één en hetzelfde doel: mijn gedachten en ervaringen met de wereld delen. Dus of dat nu zakelijk of persoonlijk is, maakt voor mij geen verschil. Desalniettemin ga ik er toch een andere slinger aan geven, aan de toon en de onderwerpen van mijn stukjes. Nu is de verhouding persoonlijk-zakelijk nog zo’n 80 tegen 20%. Die verhouding wil ik minstens omturnen naar een verhouding van 40-60%.

 

Opmerkelijk

Als echte Aspergert (ik heb te lang in Rotterdam gewerkt) ben ik gek op statistieken enzo. Opvallend aan de statistieken van de blogs is dat de zakelijke blogs beduidend minder scoren dan de persoonlijke. Mensen vréten gewoonweg de ellende van een ander, lijkt het. Gelukkig voor mij: ik word met de dag gelukkiger. Echt. Dus vandaar ook een poging om de verhouding persoonlijk-zakelijk een slinger te geven.

 

Energie

Waar haal ik mijn energie vandaan? Gek genoeg, onder andere, uit mijn werk voor/bij ActiVite. U weet wel, de werkgever die in september een punt achter de samenwerking gaat zetten. Daar kan ik ook nog wel een en ander over schrijven, maar dat (voor nu) terzijde. Maar ik haal ook energie uit mijn vrijwilligersbaantjes: AalsmeerVandaag en Radio Aalsmeer. Wat de nieuwssite betreft: ik schrijf steeds frequenter en er zijn steeds minder correcties van de hoofdredacteur! Dat zijn de opstekers waar ik energie uit haal. Uiteraard kost het ook energie, vooral de radio. Maar toch….

Zakelijk of persoonlijk, ik blijf openhartig. Doei!

2 Antwoorden op “Openhartig – blogpost 85”

  1. Tja, dat zeggen ze ook altijd tegen mij. ‘Al je privé op straat in je column!’ Ja, en? That’s my life. Lees het dan niet.. Ik, en mijn familie, sta daar achter. Dat is het voornaamste. Keep on going Jel! Doe ik het ook. Doeiii x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *