De feestfotograaf

Hoewel de titel zegt dat het gaat over ‘De Feestfotograaf’ (me), gaat het toch ook wel een beetje over mobiele telefoons. En over sociale media. En over echte contacten. Met regelmaat heb ik geschreven, op diverse platforms, dat het goed is om een fotograaf in te huren wanneer je een feest organiseert. Waarom? Nou, omdat de gasten dan hun mobiele telefoon in hun zak kunnen houden, en echt feest kunnen vieren. Met elkaar bezig zijn, in plaats van met hun speeltje. Men maakt er foto’s mee, maar gelijk worden ook even de sociale media gecheckt. Niks gemist? Oh, nee, jammer…

 

Feest

Maar wanneer je een feest organiseert, of een ander fijn samenzijn, is het jouw feest. Wil je dan dat gasten het gezellig hebben en jouw feest onvergetelijk maken, of heb je liever dat de gasten zich met hun mobiele speeltje bezighouden? Ik denk het eerste. Maar dat is maar een ruwe gok, hoor.

 

Ervaring

Ik heb al flink wat ervaring met het fotografisch vastleggen van feesten. De mensen die mij tot nu toe hebben ingehuurd voor het vastleggen van een feest (of evenement), waren vooral te spreken over de manier waarop ik het aanpak. Ik loop onzichtbaar rond, continu. Je hebt geen last van mij, maar ik leg (van) alles vast. Soms poseren mensen voor de camera, soms zijn er speciale wensen. Oma nog even met kleinkind, want je weet maar nooit. Bruidspaar na 50 jaar huwelijk nog een keer met de bruidsmeisjes of bruidsjonkers op de foto. Het kan allemaal.

 

De feestfotograaf is overal bij!

De feestfotograaf

Deze feestfotograaf legt uw feest graag voor u vast. Vooraf kunnen wij met elkaar uw wensen doornemen. Hoe wilt u de foto’s aangeleverd krijgen? In een boek, op DVD, of misschien wilt u ook wel dat ik stukjes video opneem?  Ook hier zeg ik weer: het kan allemaal!

Duur? Het is maar wat je duur noemt. Wanneer je een feest geeft van zo’n € 3000 (of meer), denk ik dat het inhuren van een fotograaf voor € 60,00 per uur wel meevalt. Kijk hier voor de tarieven. Voor publicatie op welke manier dan ook geldt een meerprijs, maar bedenk dat het selecteren en eventueel (licht) bewerken van de foto’s bij de prijs is inbegrepen.  En ik kan u vertellen, het fotograferen zelf is nog wel de minste klus. Doorgaans ga ik na zo’n opdracht met meer dan 800 (!) opnames naar huis. Het grote werk volgt dan pas. Doei!

Op de uitgelichte afbeelding: vorig jaar mocht ik de ‘her-inzegening’ van het huwelijk van Yvonne en Rene bijwonen en vastleggen. Geheel in  flower-power-style. Wat een fantastisch feest was dat! Op een eiland op de Westeinder. De afbeelding in de tekst: jaaaah, een mooie herinnering aan het evenement DownTown-Ophelia. Dit is wel een van de mooiste foto’s die ik die dag gemaakt heb. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *