Je kunt het er kort of lang over hebben, maar (erg) veel zakelijke websites dragen taalfouten met zich mee. De schrijvers, doorgaans de eigenaars, hebben er geen idee van. Maar dan ook echt niet. Veel zakelijke websites zijn gebouwd door professionele website-developers. Net zoveel, of misschien zelfs meer, zakelijke websites zijn in elkaar geknutseld door het zoontje van de buurman van je zus. Goedkoop, snel en boordevol… fouten. Erg? Ja! Met schrijf- en taalfouten lever je in op jouw professionele uitstraling. Op te lossen? Ja,ook. Heel gemakkelijk zelfs. Kies daarom voor een tekstanalyse.

 

TekstanalyseTekstanalyse

Huur mij in om jouw website-teksten te analyseren. Voor slechts € 45,00 ben je al klaar. Heb je een bescheiden website, dan bestaat de kans dat je met die € 45,00 ook klaar bent. Wat krijg je nu eigenlijk voor dat geld? Nou, ik doorloop jouw website van woord tot woord, van letter tot letter. Daarbij let ik overal op. Niet alleen het gebruik van d/t/dt, maar ook het gebruik van tegenwoordige tijd en verleden tijd. Niet lopende zinnen, maak ik weer lopend. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Tijdens het scannen van de tekst van jouw website, verwerk ik al hetgeen ik tegenkom in een Word-document. Daar zet ik in de comments gelijk mijn verbetersuggesties bij, soms voorzien van een uitleg. Dat hele Word-document stuur ik je per mail toe. Vervolgens staat het jouw geheel vrij deze verbetersuggesties toe te passen. Maar je krijgt er nog iets voor terug: bedrijfseigenaren die mij hebben ingehuurd voor een tekstanalyse én die de verbetersuggesties hebben doorgevoerd, krijgen een linkje op mijn website. Mijn website is er een die goed bekeken wordt, volgens de statistieken. Dus: extra exposure voor jou en mogelijk nieuwe klanten. Win-win!

 

Probleem

Het probleem is echter, dat degene die de tekst heeft geschreven, niet zo snel zal erkennen dat er fouten in zitten.  De afgelopen weken heb ik tientallen websites bekeken. Doe ik anders ook, maar nu heb ik specifiek naar taal- en schrijffouten gekeken. De uitkomst was schrikbarend. Zelfs op websites van bedrijven die beweren er iemand voor in dienst te hebben, ontwaarde ik heel erg veel fouten. Heel erg zonde van je geld. Echt heel erg zonde. Want binnen een uur kan ik een scheefgetrokken tekst weer recht maken. Op freelance-basis. Goedkoper dan iemand in dienst nemen. Beter dan het zoontje van de buurman van je zus…. Klik hier voor meer informatie.

Gun mij de klus, huur mij in voor een tekstanalyse. Vind ik gewoon erg leuk om te doen, en ik ben er goed in en werk snel! Bovendien spekt het de ‘clubkas’ weer een beetje.

Morgen gaan de mails eruit. Doei!

Eén antwoord op “Tekstanalyse – blogpost 73”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *