Tel je zegeningen

Na vier dagen van ‘radiostilte’ werd het toch weer eens tijd voor een blogpostje. Stil gezeten heb ik niet hoor. Genoeg sociale media om bij te houden, schrijfwerk voor AalsmeerVandaag, aan de gang geweest met de foto’s van de Junior Pramenrace, en natuurlijk filmpje knutselen van het laatstgenoemde evenement. Het was een leerzame week!

 

Leerzame week

Waarom een leerzame week? Nou, zo heeft Arjen Vos, hoofdredacteur AalsmeerVandaag, mij even aan de hand genomen wat betreft het maken van foto’s voor de website van AV. Dat is toch wel een heel andere tak van sport, dan wat ik tot nu toe gewend ben qua fotografie. Zeker bij zo’n evenement als de Pramenrace. Alles gaat heel snel, je moet ‘mazzel’ hebben om het juiste moment voor de lens te krijgen. Daarbij loop ik gelijk ook aan tegen de beperkingen van mijn materiaal. Voornamelijk de lenzen, het ‘glas’. Nou, dat is een budgettair probleem, dat voorlopig niet opgelost gaat worden. Ooit wel, maar nu nog even niet.

 

Achtzame sukkel

Een ander leerpunt gaat over mensen. Onlangs ben ik van Facebook afgegooid door iemand, die het niet kon verkroppen dat ik haar op bepaalde afspraken wees. Kan, moet je doen. Maar die persoon ging het vervolgens uitgebreid hebben over ‘Achtzaamheid’. Schitterend onderwerp, het betreft een stichting die zich inzet voor de eenzamen onder ons. De lering die ik hieruit trek? Die persoon die mij van Facebook heeft gegooid, ontvriend als het ware, heeft dusdanig lange tenen dat zij het niet kan verkroppen wanneer ik haar op een afspraak wijs. Ondertussen doet deze loser zich dus wel voor als ‘mensenvriend’ door het te gaan hebben over de inzet tegen eenzaamheid. Zij presenteert zichzelf dus als een zogenaamd ‘mensen-mens’. En dat vind ik hypocriet. Temeer daar algemeen bekend is dat ik Asperger heb, en dus wat meer moeite heb met sociale interactie dan mensen zonder Asperger of ASS.

Begrijp mij niet verkeerd, ik probeer mij niet achter Asperger te verschuilen. Maar ik vraag mij wel af waarom er niet iets meer rekening mee gehouden kan worden, en dat ik mij continu maar moet proberen op te trekken naar ‘jullie’ manier van communiceren. Iets wat gewoonweg niet lukt, omdat het niet in mijn vermogen ligt, maar wat wel geëist wordt. Ik dwaal af….

Nog een leerdingetje. Ik zag/sprak mijn teammanager afgelopen week. Zij deed er alles aan om oogcontact met mij te vermijden (Asperger-dingetje??). Dus ik denk dat er een paar collega’s bij haar zijn geweest met de vraag of ik niet toch kan blijven. En dat het antwoord NEE is. Is slechts een speculatie hè!? Maar dat is wat ik denk. Teammanagers, hoe stom en dom ze ook zijn, houden elkaar altijd het hand boven het hoofd. Hoe ik dat weet? Ik was er zelf eentje, meer dan tien jaar lang.

 

Leerzame week
Asperger = TALENT

Klaar mee

Hoewel ik hoop dat ik mijn BIG-examen heb gehaald, nee ik heb nog steeds geen uitslag, ben ik eigenlijk wel klaar met de gezondheidszorg. Ik loop allerlei leuke dingen mis. Feestjes, etentjes, speciale uitzendingen bij Radio Aalsmeer. Want weet je, Asperger of niet, ik probeer overal bij te zijn. Overal die lelijke bek van mij te laten zien. Bij de radio zijn een aantal mensen die mij wel in mijn ASS-waarde laten. En dat voelt als het warmste bad ooit! Natuurlijk wordt mij ook daar wel eens ‘de wet voorgeschreven’, maar dat neem ik dan maar voor lief! Dan denk ik ‘ach, je weet ook niet beter’. Mooie quote van vorige week zaterdag: “ik vind het mooi om jou te zien genieten”. Dank je wel!

 

Komende dagen

De komende dagen ligt de focus even op mijn huis. Er komt een, voor mij, nieuwe bank aan en daarvoor moeten nog wat dingen worden gedaan. Ruimte maken enzo, want de oude bank staat ook nog op z’n plek. Wanneer dat allemaal is gerealiseerd ga ik weer met gas voluit promoten dat ik best lekker kan fotograferen en teksten schrijven. Moet. Omdat (ik) het kan. Doei!

De foto’s: op de uitgelichte afbeelding sta ik zelf. De foto is gemaakt tijdens de Junior Pramenrace, of eigenlijk tijdens ons rondje varen na afloop. Dit ben ik, genietend. Van Aalsmeer en de Poel. Geschoten door @wilg. Op de afbeelding in de tekst sta ik ook, lijkt mij duidelijk. Gemaakt door Merel Meijdam. Aanleiding om in een volgend blog eens uitgebreid stil te staan bij de voor- en nadelen van het hebben van Asperger.

 

Eén antwoord op “Leerzame week – blogpost 82”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *