Het was op de sociale media weer zo’n avond: links versus rechts. En het ging er weer stevig aan toe. Aanleiding? De laatste column van Ebru Umar,  de Nederturkse Metro-columniste die maar niet van haar Turkse paspoort af komt. De volledige tekst van haar column vind je hier, maar in het kort komt het op het volgende neer: onze Nederlandse politiek is te soft. Te soft wanneer geweld en terreur in verband gebracht kunnen worden met de Islam. En migratie hoeft niet te worden verheerlijkt. En dat zij er niet van op zal kijken wanneer e.e.a. zal uitmonden in een burgeroorlog.

 

Reacties

De reacties zijn niet mals. De ene na de andere doodverwensing en bedreiging krijgt zij, vooral via Twitter, te verduren. Niet normaal. En dat vooral gebaseerd op het verkeerd lezen en interpreteren van haar stuk. Zelfs Frans Weisglas vindt het noodzakelijk er even overheen te pissen. Ook niet goed gelezen. Wanneer mensen met emotie of met vooringenomenheid haar stuk lezen, komt er vanzelf een eigen interpretatie. Mijns inziens is zij volledig objectief en slaat zij de spijker precies op de kop. Maar dat mag je in deze tijd niet zeggen, want: racist. Ik heb het al eerder genoemd, ik ben geen racist. Maar ik ben wel klaar met de ontwikkelingen in Nederland.

 

Dit gaat goed fout

Er trekt een en ander flink scheef in onze beeldvorming, beïnvloed door de gesubsidieerde, ernstig linkse subjectieve main stream media (MSM). Wanneer op Twitter kritische vragen worden gesteld over het ongeval op het CS te Amsterdam, worden Twitteraars beschuldigd van het willen van een terreurdaad als verklaring. Nee, er is onduidelijkheid. Politie spreekt zichzelf tegen, verschillende berichtgevingen en verklaringen. Wanneer een blanke (of witte??) met een busje op voetgangers inrijdt (keur ik ook niet goed hoor), wordt de afkomst enorm uitvergroot. Wanneer een mogelijke Moslim dit zou hebben gedaan, wordt schimmig gedaan over de achtergrond van de dader of verdachte. Stel je voor…

 

Links versus rechtsMaling

Maar wie neemt wie nu in de maling? ‘Feiten’ spreken elkaar tegen. Wie deed wat, en vanuit welk oogpunt? Feit is, dat er steeds meer aanslagen plaatsvinden. Vanuit welke hoek dan ook. Maar de strijd ‘links versus rechts’ wordt steeds grimmiger. In dat opzicht heeft Ebru Umar gewoon gelijk, een burgeroorlog is ophanden zijnde.

Waarom dit stuk? Ik erger mij kapot aan de mensen die willens en wetens alles met de deken der liefde wensen te bedekken. Gooi je oogkleppen toch eens af, en aanschouw wat er gebeurt. We mogen nooit iedereen over een kam scheren, doe ik ook niet. Maar er beginnen zich wel patronen af te tekenen. Zelf nadenken mensen, laat je niet indoctrineren of beïnvloeden, maar gebruik je eigen boerenverstand! Of je nu links of rechts denkend bent. Doei!

Eén antwoord op “Links versus rechts – blogpost 81”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *