Zo heee, ik herinner mij nog wel dat ik schreef dat ik maar liefst zes dagen achtereen vrij zou zijn. Ja, daar zijn er nu nog maar twee van over. De achterliggende vier dagen had ik elke dag wel wat te doen. En niet alles was ingecalculeerd. Maak er maar gerust hectische dagen van, want sommigen waren dat echt wel. Woensdag: als de sodemieter de etalage van het Boekhuis in Aalsmeer inrichten met mijn spetterwerk. Donderdag: opening van de IkToon-maand. Daar gelijk foto’s van maken voor AalsmeerVandaag en er uiteraard dan ook maar een stukje over schrijven. Vrijdag: de hele middag in de rechtbank doorgebracht. Zaterdag: BIG-examen. En wég zijn je vrije dagen! Het werden dus hectische dagen, waarvan ik er één in het bijzonder wil uitlichten: de vrijdag.

 

 Ons aller Brammetje

Woensdag kreeg ik via de mailbox van AalsmeerVandaag (AV) de tenlastelegging van Bram Heijstek onder ogen. Bram is al gedurende een flinke periode de risee van Aalsmeer, die heel wat mensen heeft ‘lastiggevallen’. Tussen haakjes, omdat ik mij hier uiterst mild en voorzichtig uitdruk. Ik stuurde Arjen Vos, hoofdredacteur van AV, naar aanleiding van die mail een appje. Hij belde terug.

Hectische dagen
Pinokkio Heijstek

Of ik vrijdag iets te doen had en of ik zin had om vrijdag mee te gaan naar de rechtbank. Echt niet en echt wel!!

De zitting begon tegen half twee in de middag. Om kwart over zeven in de avond was ik pas thuis. En dan ben ik toch echt nergens blijven ‘hangen’. Bekaf was ik, van alle indrukken. Maar wat nog wel de meeste indruk op mij heeft gemaakt was het stelselmatig ontkennen van beschuldigingen door ‘ons aller Brammetje’. Schaamteloos pareerde hij de ene na de andere tenlastelegging. Leugen op leugen. Zo kijk ik er in elk geval tegenaan hè? De rechters volgens mij ook. Menige lach werd onderdrukt wanneer hij weer een of ander ‘lulverhaal’ ophing. Hij werd nog net niet in zijn gezicht uitgelachen door de magistraten. Na uren van doornemen van alle beschuldigingen en het horen van de diverse aanwezige advocaten, die van BH (mooi hè, die initialen) was overigens niet euuuh, heel erg euuuh, sterk. Maar dat terzijde.

Hij hoorde 240 uur taakstraf tegen zich eisen, evenals 6 maanden cel, wanneer hij binnen twee jaar opnieuw de fout in gaat. Maar waar ging hij dan de fout mee in? Identiteitsfraude, bedreiging, dwingen tot seksuele handelingen, en nog veel meer narigheid. Meer dan menig Aalsmeerder durfde te vermoeden. Had ik al gezegd dat het zo in opspraak is, mede doordat BH in de Aalsmeerse gemeenteraad zit….. Een volksvertegenwoordiger…. Laat dat tot u doordringen…

Een leerzame en schokkende middag. Veel gedupeerden waren aanwezig. Net zo geschokt als ik over zijn houding.

 

Hectische dagen

Hectische dagen dus. Vrijdagavond was ik totaal gesloopt door de avonturen in de rechtbank. Vandaag deed daar een schepje bovenop: BIG-examen. Viel vies tegen. Maar ik moet er maar het beste van hopen. En anders sta ik daar in september weer.

Uitgelichte afbeelding: het nieuwe gebouw van de Amsterdamse rechtbank. In de tekst: Arjen vroeg nog of ik een beetje kan tekenen. Beetje wel, maar een rechtbanktekenaar ben ik beslist niet. Ik kwam niet verder dan dit. Zegt wel alles, denk ik zo…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *