Waar zijn wij Hollanders enorm goed in? Juist. Klagen over het weer. Zeiken zelfs. En daar ben ik absoluut geen uitzondering in. Te heet, te koud, te nat, teveel wind. Enzovoort. Vandaag was het duidelijk te heet. Hoewel ik moest werken, en het op mijn etage het heetst is (bovenste etage, plat dak, zon vol op de ramen), was de warmte niet mijn grootste probleem. Neen, beste mensen, driewerf neen. Het gehoopte onweer bleef uit. De kans bestond dat er vanuit het zuidwesten wat activiteit onze kant op zou komen. Niets van dat al. Uiteindelijk is alleen Zuid-Limburg goed aan z’n trekken gekomen. En dat is volgens mij het zuidoosten…

 

Honden

Hoewel wij Hollanders dus flink kunnen zeiken of klagen over het weer, zijn sommige honden pas echt slecht af. En dan bedoel ik HEEL ERG SLECHT! Sommigen moeten het zelfs met de dood bekopen. Wat is er aan de hand? Veel mensen die ‘even snel een boodschapje’ moeten doen hebben blijkbaar de hond mee in de auto. Ook met de hitte van de afgelopen dagen. Hoewel er de laatste dagen weer veel wordt gewaarschuwd op sociale media, via diverse kanalen, over hoe heet in een auto wel niet wordt met deze warmte, blijven sommige mensen hardleers (of gewoon stom) en laten hun hond achter in een auto.

Vorige week viel het eerste dodelijke slachtoffer al te betreuren en de afgelopen dagen las ik regelmatig op Twitter en Facebook dat er weer autoruiten zijn ingeslagen om honden te redden. Deze hondenbezitters zijn mijns inziens geen hond waardig. Ik erger mij overigens niet aan. Nee. Ik word hier echt BLOEDLINK van. Mensen, hondenbezitters, gebruik in godsnaam je gezonde verstand en laat geen hond achter in een auto bij deze weersomstandigheden!

En ga ook met deze temperaturen niet lekker een stukje rennen of fietsen met je hond. Het diertje verbrandt z’n pootjes! Iedereen die de ruiten van auto intikt van auto met hond erin, in de bloedhitte, is voor mij een HELD. En de hondeneigenaar een misdadiger die nooit meer een hond zou mogen hebben.

Kijk naar bijgevoegd filmpje. Met deze hond is het gelukkig goed afgelopen, maar hoor eens hoe hij (of zij, overigens) zit te hijgen in de auto. Veel te heet, het had geen uur langer moeten duren, of ook dit diertje had het leven moeten laten.

 

Oproep

Mensen, gebruik in Godsnaam je gezond verstand. Neem de waarschuwingen op sociale media serieus. Deze dommigheid kan het leven van jouw geliefde huisdier kosten. Ook al is het maar voor eventjes. Eventjes is TE LANG en TE HEET! DOE HET NIET. Er kan niet vaak genoeg gewaarschuwd worden. Nog een andere waarschuwing. Wanneer ik een hond in een bloedhete auto zie. Ik schroom niet en sla de ruiten van jouw auto in. Om JOUW hond te redden. En de schade is overigens ook voor jou! Doei!

Afbeeldingen: de uitgelichte: uitgedoofd onweer nabij Maastricht. De twee in de tekst: gepikt van internet als waarschuwing en bewustwording.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *