Vandaag zou een huis-poets-dagje worden. Zou. Verder dan de sanitaire zetel van mij en de sanitaire verblijven van de katten kwam ik geloof ik niet. Veel te heet. Als ik maar naar de stofzuiger keek, brak het zweet mij al uit. Gelukkig ben ik nog steeds een drukvat onder hoge druk, wanneer het om inspiratie gaat. Vandaag heb ik niet een, maar twee schilderijen gemaakt!

 

Bron van inspiratie

Muziek is emotie. Kunst ook. Bij het kiezen van een titel voor een schilderij, denk ik eerst aan een muziekstuk dat mij raakt. Dat is zo’n beetje de omgekeerde wereld, want ik start dus met de titel. De muziek is echter juist mijn bron van inspiratie. Is de titel eenmaal gekozen, dan zingt het nummer continue in mijn hoofd. En met het geluidloos horen van de muziek, vormt zich langzaam, of juist snel,  het beeld dat er naar mijn gevoel bij hoort. De ondergrond, de ondersteunende kleuren (twee, maximaal drie), enzovoort. Wanneer ik er klaar voor ben, wanneer het plaatje in mijn hoofd klaar is, dan gaat de muziek aan. De titel van het schilderij, welteverstaan. Op herhaling. Tot het werk klaar is.

 

True colors

Het nummer True Colors van Cindy Lauper is de basis van het schilderij True Colors. True colors, echte kleuren. Zoals in de schilderijen van Piet Mondriaan, waar ik een zeer groot liefhebber van ben. Hoewel het gespat en geklieder helemaal niets te maken hebben met het vlakgebruik van Mondriaan, voelt het voor mij toch als een soort hommage aan De Stijl. Rood, geel en blauw. En een zwarte rand.

 

 

 

Reset your brain

Het nummer Reset Your Brain van Soulvation vormde de basis van het tweede schilderij van vandaag. Een nummer waarvan ik vroegah in een soort trance-achtige toestand raakte. Koptelefoon op, volume op maximaal, en dan ook nog met mijn handen die dingen op je oren van de koptelefoon, zo hard mogelijk aandrukken. Ogen stijf dicht. En herhalen, en herhalen. Reset your brain. Een flinke reset zou bij mij zooooo hard nodig zijn. Dit schilderij voelt als een soort kentering. De ondergrond is knalroze. Roze staat vaak of kan staan voor ‘gay’. En het woord gay wordt natuurlijk vooral geassocieerd met homoseksualiteit, maar betekent in beginsel ‘vrolijk’ of ‘zorgeloosheid’.

De foto’s in de tekst spreken voor zich, dacht ik zo. Het zijn de schilderijen waar ik het over heb. Die vandaag tot stand zijn gekomen en waar ik weer erg blij mee ben! Tja, en die mafklapper op de uitgelichte afbeelding ben ik natuurlijk zelf. Hoedje op en gaan! Kijk opnieuw niet teveel naar de kwaliteit van de foto’s, want die zijn alle drie met mijn mobieltje gemaakt… Voor wie het weten wil: de doeken zijn te koop. Voor € 250,00 heb je een ‘Wegman’ aan de muur hangen. Ze worden nog ingelijst. Klik op de foto’s om ze beter te kunnen zien.

2 Antwoorden op “Inspiratie – blogpost 59”

  1. Oh en dan ook nog met een van m’n favo liedjes als inspiratie! Die zing ik t liefst heel hard mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *