Nou, lieve lezers en lezeressen, ik heb ‘t ‘m geflikt. Het eerste doek, Paint it Black, is klaar! Daar ben ik zo opgetogen over, dat ik er gelijk wat woorden aan vuil wil maken! Zo’n 300, want dat vindt Yoast SEO leuk, maar dat verder terzijde.

 

Tijd en gelegenheid

Het idee voor dit doek heeft zich de afgelopen twee weken in mijn hoofd ontwikkeld. Naast meer ideeën, want er is inmiddels een neurologische wachtrij ontstaan!  Maar goed, nog helemaal verrot van de klus van gisteravond (beetje kort nachtje gehad), vond ik vanavond eindelijk de gelegenheid om met het eerste doek aan de slag te gaan. En dat is maar goed ook. Zoals ik al schreef, heeft het idee zich – in mijn hoofd – ontwikkeld naarmate de tijd vorderde. Stel dat ik er vorige week aan was begonnen, dan had het er heel anders uit gezien. De uitdrukking ‘voor alles is een reden’ is hier dan ook mooi op z’n plaats.

Mijn moeder schildert al eeuwen, bijna zo lang als ik mij kan herinneren. Vandaag kreeg ik haar oude schildersezeltje mee. Een oude metalen driepoot. En vanavond, tijdens het smijten met verf , stuurde ik haar foto-updates van het werk in wording. Coaching op afstand, als het ware. Maar ik ging mijn eigen gangetje, met het nummer ‘Paint it Black’ van de Rolling Stones in mijn hoofd.

 

Paint it Black
Paint it Black

Paint it Black

De titel van mijn eerste werk luidt dus Paint it Black. Terwijl ik dit zit te schrijven, staat links achter mij mijn werk te drogen en vooral te stralen! En ik straal mee! De vloer onder en de muur achter het werk stralen overigens iets minder… Dat zullen echter de grootste zorgen in mijn leven niet zijn. Maar wat mijn eerste schilderij betreft, kan ik zeggen: “ik heb ‘t ‘m geflikt!”.

Het idee voor het volgende doek staat al helemaal in de steigers. Iets met rood, geel en blauw…

De foto’s: op de uitgelichte afbeelding een verzameling verfblikken, een foto die ik maakte tijdens de Action Painting-workshop, inmiddels bijna twee weken terug. Op de foto in de tekst mijn jongste creatie. Mijn eerste schilderwerk. Kijk niet teveel naar de kwaliteit van de foto, want die is met een mobieltje gemaakt, en het licht (peertje) was verre van ideaal.

4 Antwoorden op “Paint it Black – blogpost 58”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *