Change of plans
Berichtjes..

Change of plans

Gelukkig was ik er vanmorgen, voor mijn doen uiteraard, vroeg bij. Eerste kopje thee zetten, sloffend naar de bank, en een beetje door mijn telefoon scrollen. Whatsapp. heb ik nog iets gemist? Jawel, een stuk of wat berichtjes van Anna-Maria. Tuurlijk. Dat ik daar niet wakker van ben geworden, of zou het er toch aan hebben bijgedragen dat ik zo op tijd wakker was. Voor het verhaal maakt het niet uit. Ik zou vandaag ein-de-lijk mijn nieuwe salontafel maken, maar er gloort een change of plans om de hoek. Die tafel loopt niet weg.

Uiterlijk 15:15 uur moest ik aanwezig zijn, en ging om 14:15 uur de deur al uit. Uurtje moet genoeg zijn. Dacht ik. Misverstand. Werkelijk ELK verkeerslicht zat tegen. Waar je 80 mocht, reed men 60. Een trekker voor mijn neus, terwijl ik er niet langs kon. Wegwerkzaamheden en niet over kunnen steken. Alles zat dus tegen.. Heb ik weer, dacht ik nog.  Vijf minuten te laat. Dat viel nog te overzien. Gelukkig.

 

Pure fotografie

Change of plans
Uurtje Puur, mét sjaaltje

Een groot bedrijf, met de hoofdvestiging in Amstelveen, verwelkomde vandaag maar liefst 150 stagiaires. Met een workshop Action Painting, georganiseerd door Puur Events, sloot men de dag af. Mijn opdracht: de workshop vastleggen, veel blij vastleggen, etc. Daar heb ik uiteraard mijn stinkende best weer op gedaan. Het was nog een uitdaging, eerlijk gezegd. Rondspattende verf ontwijken is niet mijn alledaagse bezigheid. Bovendien zaten de stagiaires dusdanig dicht op elkaar, dat het erg lastig was om individuen als het ware te isoleren, voor een foto.  Tenslotte was de groep verdeeld over drie ruimtes, dus ik sprong als vanouds druk heen en weer.

Rond 17:15 uur was het klaar en was het tijd voor de rit naar Alphen. De neiging om een Puur* polo mee te nemen heb ik maar onderdrukt. Te eerlijk voor. Hahaha! Nee, echt. Maar ik houd van ‘hebbedingetjes’. Net zoals dat ik elk jaar de polo van de Pramenrace wil hebben. Maar ik dwaal nu ernstig af…

 

Nazorg

Zoals gebruikelijk kost de nazorg meer tijd en moeite dan het fotograferen zelf. Geeft niet, het hoort er gewoon bij. Wanneer je thuis komt met zo’n 475 foto’s dan weet je dat er wat selectiewerk plaats moet vinden. Bijna alles wat maar een beetje onscherp is: delete. Niet alles, want soms geven wat onscherpe foto’s ook wel een mooi of aardig sfeerbeeld. Dus dat betekent: één voor één 475 foto’s beoordelen. Eentje heb ik onderworpen aan een speciale bewerking. Dat is de uitgelichte afbeelding geworden.

Ik kijk alweer uit naar het volgende event, om vast te leggen. Gelukkig is dat al snel, namelijk op zaterdag 13 mei. Dan vindt in Aalsmeer in The Beach het jaarlijkse Nepal Benefiet plaats. Met een volleybal-toernooi en een optreden van de band The Hucksters. Gaan leuke plaatjes worden!

Heb je binnenkort ook een event of feest? Overweeg eens een fotograaf in te huren. Voor de tarieven en meer informatie kun je hier terecht.

De foto’s: op de uitgelichte afbeelding één van de vele kunstwerken die vanmiddag zijn gemaakt. Voor de gelegenheid heb ik de foto omgezet naar zwart/wit met het schilderij in kleur. Volgens velen is deze bewerking een gepasseerd station, maar in dit geval vond ik dat juist erg passend! De eerste afbeelding in de tekst is niets minder dan een screenshot van de conversatie op WA, tussen Anna-Maria en mij. Op de tweede foto verbijt ik mijzelf op een Puur-pasje. Hahaha, nee hoor. Niet verbijten. Maar wel een selfie, zonder selfiestick, maar mét sjaaltje. Die ik inderdaad vanmorgen nog even snel heb gekocht. Alles voor de uitstraling hè?!

 

 

2 Antwoorden op “Change of plans – blogpost 50”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *