Al weken verzamel ik websites met’ lekkere’ spel- en schrijffouten. Waarom? Omdat ik de bedrijven achter die websites graag als klant zou willen binnen harken. ‘Acquisitie’ heet dat met een mooi woord. Het woord vindt zijn oorsprong in het oude Latijns en betekent zoveel als ‘verwerven’, het verkrijgen van iets. In dit geval: klanten. Hopelijk. Er is zelfs sprake van ‘koude acquisitie’. Ongevraagd jezelf opdringen, daar komt het een beetje op neer. En koude acquisitie heeft een behoorlijk negatieve klank gekregen.

 

Koude acquisitie

Je kent ze vast wel: studentjes die voor een dag in een jasje met logo worden gehesen om de deuren af te gaan. Telecomproviders, energieleveranciers, kranten, enzovoort. Ze doen allemaal aan koude acquisitie. Op best agressieve wijze.  Ook telefonisch, overigens. En wat heb ik er zelf een pesthekel aan! Wanneer ik word gebeld en er staat in de display van mijn telefoon dat de beller ‘privé nummer’ is, dan neem ik niet op. Geen zin in. Maak je maar bekend! Maar ook knulletjes of meisjes die aan de deur komen en iets proberen te verkopen waar zij totaal geen verstand van hebben: wegwezen! Ga een vak leren. Bepaalde telefoonnummers die ik heb weten te achterhalen staan nu in mijn telefoon opgeslagen als ‘Telemarketeer’. Neem ik dus ook niet op. Begin ik gewoon niet aan.

Er is altijd een ‘maar’. Bijna altijd, en in dit geval is die ‘maar’ er zeker. Juist datgene waar ik zo een hekel aan heb, sta ik op punt zelf te gaan doen… Bijna te triest voor woorden, wanneer je er eens goed over nadenkt. Ik ga het echter wel doen. Met hele aardige mails, waarin ik mijn diensten aanbied, en de hopelijk toekomstige klant kan overtuigen van de zin van mijn diensten. Mijn diensten zijn inderdaad zinvol. Ik zeg het nog maar eens: taal- en schrijffouten op jouw website doen afbreuk aan je professionele uitstraling. Daar zit toch niemand op te wachten?

 

Acquisitie
Uw ‘tekstdokter’

Grootste probleem

Het grootste probleem (voor mij) zit ‘m erin dat mensen of bedrijven taal- en schrijffouten niet herkennen en eigenlijk ook niet zo erg vinden. Sterker nog, ik zal ervaren worden als betweterig en irritant. Dat is namelijk zo’n beetje de opinie over mensen die anderen corrigeren op het gebied van taal. Maar hoe MOOI is het wanneer jij foutloos geschreven teksten op jouw website hebt. Gaaf toch?? Om die reden ga ik alle verzamelde websites, of eigenlijk de bedrijven achter de websites, een mailtje sturen waarin ik ze mijn diensten aanbied.  En laten we heel eerlijk zijn: voor een paar tientjes is het al voor elkaar. Klik hier voor de tarieven en overige informatie.

Tja, de foto’s. Me, myself and I. Gemaakt door Merel Meijdam.

3 Antwoorden op “Acquisitie – blogpost 51”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *