Veelvuldig in het nieuws vandaag: de drukte op onze ‘nationale trots’ Schiphol. Lange rijen met wachtenden, met opzet vertraagde vluchten (55 stuks) en een Kaagbaan die dicht is voor onderhoud. Boze toeristen die naar huis willen, teleurgestelde Nederlanders die hun vakantie uitgesteld zien met enkele uren vertraging. Ik kan mij al jaren geen vakantie permitteren, dus dat laatste zie ik, helaas voor de vakantiegangers, als een luxeprobleem. Dat zegt echter niets over het probleem. Kan Schiphol de toegenomen druk nog wel aan? Ik denk het haast van niet. Daarom heb ik een suggestie voor Schiphol. Een aantal zelfs.

 

Suggestie voor Schiphol
Suggestie voor Schiphol: huur een Asperger in

Huur een Asperger in

Uiteraard kan ik hier heel uitgebreid stilstaan bij de tekortkomingen van mensen die behept zijn met het syndroom van Asperger. Er zijn echter minstens zoveel, zo niet meer, voordelen als nadelen. Om maar eens wat te noemen. Daarbij neem ik mijzelf overigens als voorbeeld. Ik mag mij immers ‘ervaringsdeskundige’ noemen, tenslotte. Een beetje Asperger is meer dan uitstekend in staat om processen te zien, samen met kinken in de kabel, en daardoor processen te verbeteren. Wij beschikken over een uitstekende helikopterview, maar bezitten tegelijkertijd het vermogen om ons te richten op details. Details die een ander niet zo snel ziet. Ik bedoel maar, in een tekst vis ik een per ongeluk geplaatste dubbele spatie er zó uit. Kan ik gewoon.  Geen verdienste waar ik aan gewerkt heb, maar dat is het oog voor detail. Het is er gewoon.

 

Nog een suggestie voor Schiphol

Tja, hier worden jullie natuurlijk helemaal niet blij van, deze suggestie, want dat is niet goed voor de jaarcijfers. Overweeg gewoon eens wat minder vluchten. Is beter voor het milieu, is beter voor de omgeving. Beter voor de veiligheid ook! Stop gewoon met nachtvluchten. Gun omwonenden hun nachtrust. Gooi de boel gewoon dicht ‘s nachts. Moeten jullie eens kijken wat je daarmee bespaart op personeels- en andere kosten. Zoals bijvoorbeeld elektriciteit. Gewoon platgooien de boel, na 22:00 uur. Om 05:00 uur mag je dan weer open. Wanneer je een en ander overdag efficiënter organiseert, vergeet de Asperger niet (!), spreek je wat mij betreft van een zogenaamde win-win-situatie.

Oh, en hier nog een uitsmijter voor jullie: “kan niet, is wil niet”.

Wat de afbeeldingen betreft, die in tekst is er eentje van mijzelf, gemaakt door mijzelf. Aspie in action. De uitgelichte afbeelding is de allereerste A380 van de Emiraten die op Schiphol landde. Buurman en ik waren er toevallig ook. Het was idioot druk, wisten wij veel dat we een primeur zouden meemaken…

Eén antwoord op “Suggestie voor Schiphol – blogpost 41”

  1. Hartstikke goede blog over Schiphol, onze naaste vliegende Buur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *