Herstel 2.0

Herstel 2.0 verloopt een stuk moeizamer dan ik had gedacht. Helaas. Tegelijkertijd ook wel voor te stellen, eerlijk gezegd. Het vorige jaar was mijn slechtste jaar ooit. Het jaar waarin ik mijn vader en mijn relatie kwijtraakte. Dit jaar moest een soort wederopbouw worden. Zoals inmiddels wel bekend, gooide mijn teammanager roet in het eten: contract bij ‘de baas’ wordt niet verlengd. Om die reden is het ook geen gewoon ‘herstel’, maar een ‘Herstel 2.0’.

 

Luctor et emergo

Luctor et emergo, Latijns voor ‘ik worstel en kom boven’. Langzaam, héél langzaam. Telkens wanneer ik mijn neus boven de waterlijn heb weten te krijgen, lijkt het of er een nieuwe molensteen aan mijn voeten wordt gebonden. Die molensteen wordt echter en gelukkig iedere keer een stukje kleiner en dus lichter, waardoor het steeds makkelijker wordt mijn neus boven water te krijgen. Die molensteen is niet telkens een zogenaamde levensgebeurtenis. Het zijn alles-verlammende emoties die mij steeds weer de das omdoen. Gepieker, waardoor ik stilsta, zelfs achteruit ga. Vijf stappen voorwaarts, en vervolgens weer vier achteruit. Maar dat worden vervolgens vijf stappen voorwaarts, en drie achteruit; vijf voorwaarts, twee achteruit. Bijna ben ik bij de daadwerkelijke winst, het boeken van emotionele vooruitgang! Zodra ik weer dagelijks mijn brievenbus durf te legen, weet ik dat ik er ben.

 

Energie

Vandaag was een uitstekende dag: veel in huis gedaan, nog veel meer nagedacht. Gepiekerd zelfs, desondanks een goede dag. Als persoon behept met het ‘Syndroom van Asperger’ heb ik meer moeite met veranderingen dan de doorsnee-persoon. Best shit, maar het is niet anders. Ik ga nu eenmaal op een andere manier om met veranderingen, tegenslagen en prikkels. Het gaat heel erg langzaam, en dat heb ik zelf in de hand, met de ontwikkelingen rondom #SCHERPZINNIGER. Maar zelfs in mijn lage tempo, boek ik vooruitgang. Ik weet het, ieder ander zou in twee dagen alles geregeld hebben: KvK, website, mailadressen, Sociale Media, enzovoort. Bij mij duurt dat iets langer. Want, er moet over nagedacht worden. Bovendien moet ik in mijn bovenkamer ‘klaar’ zijn voor een bepaalde actie of activiteit. Desondanks dat het allemaal in een trager dan gewenst tempo verloopt, haal ik er wel energie uit. Veel energie!

 

Herstel 2.0
Look nieuwe website?

Voordelen

Dat Asperger biedt naast nadelen, ook vele voordelen. Of veel goede eigenschappen. Eigenschappen waar een opdrachtgever of werkgever flink voordeel uit kan halen. Laat ik er eens een paar noemen:

 • Loyaal
 • Eerlijk
 • Focus (bij het belachelijke af, mij werd eens honderd gulden (!) geboden terwijl ik ergens mee bezig was, ik hoorde het niet…)
 • Gevoel voor taal
 • Hoog IQ
 • Oog voor detail
 • Creatief
 • Afspraak is afspraak (deze werkt ook wel eens tegen mij, helaas. Komt omdat ik dan te rigide met afspraken omga..)

Overigens is het geenszins mijn bedoeling om een soort van sympathie voor mijzelf op te wekken door het over Asperger te hebben. Ik ben een grote en flinke meid. Ik ga op eigen kracht. Het hebben van Asperger brengt gewoon enkele eigenschappen met zich mee die ik graag benadrukt wilde hebben. Verder ben ik net een normaal mens….

Op de uitgelichte afbeelding een foto die ik heb gemaakt vanaf één van de locaties van de kunstroute van 2016.  Allemaal gestapelde olievaten of drums. Op de ingevoegde afbeelding een idee van Anna-Maria, wat betreft de uitingen van #SCHERPZINNIGER. 

Eén antwoord op “Herstel 2.0 – blogpost 46”

 1. Langzaam en goed is beter dan snel en fout!
  Door het op je eigen manier en tempo te doen blijft het van jou en haal je er energie uit, dat is voor nu de winst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *