Fotoshoot

Vandaag stond er een fotoshoot op het programma. Geregeld door Anna-Maria, dus ongetwijfeld gaat het weer goed worden! Verschillende overhemden mee, laptop mee, huis overhoop gehaald op jacht naar mijn vulpen… Had ik al gezegd dat ik het lijdend voorwerp was van deze fotoshoot? Neen? Nou, volgens Anna-Maria moest er een goede foto van mijzelf op mijn website. In het kader van ‘een kapper knipt toch ook niet zijn eigen haar’, mocht ik de foto’s niet zelf maken. Daar had zij iemand voor geregeld.

Fotoshoot
Gelukkig hebben we de foto’s nog…

Make up

Zojuist heb ik de eerste resultaten al even kunnen zien, foto’s van beeldscherm verstuurd via whatsapp. Mooi, mooi, mooi! Inderdaad goed dat ik dat niet zelf ben gaan doen. Anna-Maria zou overigens Anna-Maria niet zijn wanneer zij niet een tas vol met sjaaltjes en een zooi make up zou hebben meegebracht. Ja, beste mensen, inderdaad: sjaaltjes en make up. Met het eerste kon ik heel goed leven, met het tweede iets minder. Maar hé, alles voor een goede foto!

We spraken af in het Tuinhuis in Aalsmeer. Kopje thee erbij, eerst even op het gemak kennismaken met elkaar, met Anna-Maria als verbindende factor. Uiteraard. Het kwam ondertussen met bakken uit de hemel, dus we besloten het eerste gedeelte in het Tuinhuis zelf te doen. Mooi rustig hoekje, zachte kleuren, mooie lichtinval. Met laptop, links kijkend, naar buiten kijkend, schrijvend (zonder bril, maar mét vulpen). Heel veel foto’s heeft de fotografe gemaakt. En iedereen was content. Op de fotografe kom ik in een later blog uitgebreider terug. Podium geven, want dit heeft zij heel erg mooi gedaan.

 

Op de Tuin

Het ‘buiten’ bleef toch echter ook lonken. Vooral een bepaald schuurtje. Die zou heel mooi als achtergrond kunnen dienen. Rond de klok van vijf uur was het even droog. Gauw naar buiten voor nog meer hemelwater naar beneden zou komen. Aldaar vond de finishing touch van de fotoshoot plaats. De eerste resultaten mochten er zijn! En dan nu: geduld. Wanneer de foto’s binnen zijn, worden ze verwerkt in/op mijn website. Dus laat ze maar binnen komen!

Fotoshoot
Foto van beeldscherm

De uitgelichte afbeelding is gemaakt door Anna-Maria met haar iPhone, tijdens de fotoshoot. Ik had niet eens in de gaten dat zij ook foto’s stond te maken… Die ‘in de make up’ heb ik met mijn eigen mobieltje gemaakt. Kwaliteit om te janken, maar het gaat even om het idee, toch? Dan tenslotte, een soort sneakpreview, een foto van een foto op beeldscherm, hetgeen de reflectie rechtsboven verklaart. Maar het geeft wel een beeld, alvast. Credits gaan naar Merel Meijdam.

 

2 Antwoorden op “Fotoshoot – blogpost 43”

  1. Zeer geslaagde fotoshoot. Je hebt een totale succesvolle metamorfose ondergaan. Chapeau voor Anna-Maria en de fotografe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *