Hij komt eraan, HIJ KOMT ERAAN, de lente! Wat een heerlijkheid. De natte winter laten voor wat hij was en we kijken vooruit. Vorige week spotte ik al krokusjes en sneeuwklokjes, toen ik met Oscar (buitengewoon ‘gevaarlijke’ Amerikaanse Stafford) een rondje deed. Uiteraard heb ik er wat vastgelegd met mijn telefoon, die ik altijd bij mij heb als ik met Oscar ga wandelen. Maar dat verder ter zijde hoor.

Lente
Krokusjes

Lente dus. Heerlijk. De terrasjes gaan weer open, er verschijnt weer wat meer ‘bloot’ op straat, de vogeltjes laten weer van zich horen. Elk seizoen is wat mij betreft fotogeniek, maar de lente heeft toch wel wat extra’s. Het seizoen van nieuw begin, geboorte, vee daar waar het hoort: in de wei.

Koeien

Gesproken over vee in de wei, één van de hoogtepunten van het voorjaar is voor mij wel de dag dat de koeien eindelijk hun poten weer mogen strekken. Al jaren wilde ik dat eens bijwonen en vorig jaar kwam het er van. Tot mijn enkels in de modder vastgezogen, maar met de camera in de aanslag, stond ik vol verwachting aan de rand van het weiland op ze te wachten. De staldeur ging open, het hek van het weiland ging open, maar de Bertha’s lieten nog even op zich wachten. Boer en medewerkers hielpen de dames een handje en schoorvoetend kwamen de eerste koeien de stal uit. Het wachten werd beloond. En hoe! De lol spatte er vanaf, en daarmee de modder in de rondte. Zodra de dames in de gaten hadden dat ze gras en modder onder de voeten voelden, gingen ze compleet los. Geweldig om te zien, en dit jaar hoop ik er zeker ook weer bij te zijn.

Lente-schoonmaak

Lente is van oudsher ook het seizoen van de zogenaamde lente-schoonmaak. Eerlijk gezegd, doe ik nooit aan dat soort flauwekul. Wanneer iets vies is, maak je het schoon. En voor de rest hou je het bij, zeg maar. Maar ondertussen heb ik mijzelf wel betrapt op meer activiteit op huishoudelijk gebied. Vanmorgen heb ik mijn waterkoker staan ontkalken, heb ik vorige week de vloer uit mijn halletje gesloopt (om te vervangen), heb ik de kussenovertrekken van de bank lekker gewassen en heb ik allerlei schoonmaakmiddeltjes in huis gehaald…. Morgen en overmorgen heb ik vrij van werk, ik ben benieuwd wat ik ga doen!

Eén antwoord op “Lente in aantocht, blogpost 7”

  1. Precies zoals het voelt idd, vandaag zelfs trui uit tijdens het werken. Heerlijk!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *