2016 Was voor mij een dusdanig slecht jaar, dat ik de zogenaamde geluksmomentjes op één hand kan tellen: mee op de Radio Aalsmeer-boot tijdens de Pramenrace in september, mijn eerste dj-les in oktober en het etentje op de avond van mijn verjaardag. Klein detail, het viel mij al eerder op, maar alle drie de geluksmomentjes hadden te maken met Radio Aalsmeer. Toeval? Mwoah… In de wandelgangen wordt bij ons station gesproken over de radiofamilie, dus van veel toeval zal geen sprake zijn.

Die mooie momenten koester ik, ze waren de lichtpuntjes in mijn bestaan. Overdrijf ik daar nu niet een klein beetje mee? Nee, echt niet! Het jaar 2016 heb ik in de prullenbak gedonderd. Een slechter jaar bestond niet, dus weg ermee. Maar die drie momenten waarbij ik mij echt eventjes gelukkig voelde of waande, dat waren voor mij echt wel de hoogtepunten.

 

Achterom kijken

Anders dan bij het maken van zakelijke overwegingen, hoef ik hier geen balans op te maken. Dingen overkomen je nu eenmaal, of komen nu eenmaal op je pad. Hoewel de gebeurtenissen van 2016 heel erg veel impact hebben op het ‘nu’ en de toekomst, ben ik niet van plan om nog veel vaker achterom te zien. Nee, vol gas vooruit, dát is het plan! Energie stoppen in zaken die energie teruggeven. Van teveel achterom kijken word ik neerslachtig, komt er niets meer uit mijn handen en zwelg ik uiteindelijk in zelfmedelijden.

 

Een van de geluksmomentjes tijdens Pramenrace 2016
Blij ei

Geluksmomentjes smaken naar méér

Die drie geluksmomentjes waar ik dus wél graag op terugkijk, smaken naar meer. Juist daarom is het belangrijk dat mijn oude ik weer meer tevoorschijn komt. Dus, zo heb ik mij voorgenomen, geniet ik van de mooie dingen en mooie mensen om mij heen. Koester ik wat ik heb en steek ik energie in dingen die ik leuk en goed vind. Het is een cliché, ik weet het, maar ik hecht waarde aan de uitdrukking ‘wat je zaait zul je oogsten’. Daarom weet ik, dat wanneer ik positieve energie steek in leuke dingen, ik er meer voor terug zal krijgen. Meer energie, meer positiviteit, meer geluksmomentjes! Ik ben er klaar voor!

 

De foto’s in deze blogpost zijn van twee van de drie geluksmomentjes. Ziet er best happy uit, toch?

5 Antwoorden op “Geluksmomentjes, blogpost 5”

  1. Die laatste foto is tijdens Pramenrace! Toch? Topfoto.
    Van 2017 een groot geluksmoment maken maar?
    Go for it, girl!
    x

  2. Ja, is van de Pramenrace inderdaad! En 2017 wordt één groot feest!

  3. Wat ik ben blij dat ik in alle geluksmomentjes een rolletje mocht spelen! Ik weet zeker dat er nog heel veel mooie (geluks)momenten gaan volgen….x

  4. Zo, dit is wat ik graag lees! Je mag trots zijn op hoe je bezig bent hoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *