Mijn voorjaarsvakantie is alweer even achter de rug. Twee weken om precies te zijn. Is die f*#$%&#ing ‘buitenkeuken’ nu nog niet klaar? Neen. Die is nog niet klaar nee. Tijdens mijn vakantie had ik het beste weer van de wereld, maar sinds ik weer aan het werk ben regent het alleen nog maar, geloof ik. En ík ben niet van suiker, maar om nou buiten aan de slag te gaan, in de regen, met een zaagmachine of boormachine, zie ik niet helemaal zitten.

Vertraging dus. Maar ik heb nog een goeie maand om de boel af te krijgen, en wat mij betreft gaat dat ook gewoon lukken. In het vorige klusblog schreef ik over deurtjes die nog gemaakt moeten worden, om het geheel er wat mooier uit te laten zien. Onder andere. Maar, as we speak, liggen in de schuur twee op maat gezaagde deurtjes-to-be te drogen met een eerste laagje beits erop. Tussen de buien door heb ik die vandaag in elk geval kunnen zagen. En morgen hoop ik die voor de tweede keer in de beits te kunnen zetten. En dan maandag hopelijk voorzien van scharnieren en in het geheel plaatsen.

Koelbox

De foto bovenaan geeft de huidige toestand weer. Er lijkt niet veel te zijn veranderd sinds het vorige ‘buitenkeuken-bericht’. Door de regen schiet het inderdaad niet op, maar er is wel degelijk wat veranderd. Er is bijvoorbeeld een unit aangebouwd waar een koelbox in staat voor dranken. Vol kieperen met ijsklontjes en de boel staat koel. Ik moet alleen nog iets verzinnen voor het afvoeren van het smeltwater, maar dat komt goed. En het deksel klemt wat, dus daar moet ik ook nog wat aan doen.

Zoals gezegd staan de deurtjes in de eerste laag beits, nog even drogen voordat de tweede laag erop kan. En daarna zien we wel weer verder, eerlijk gezegd. 

Slow en indirect

Vanmorgen ben ik overigens echt waanzinnig verwend door Natali. Ik kreeg van haar een echte smoker-barbecue! Dat is dan barbecue nummer vijf, meer kan er echt niet bij. Maar man-o-man, wat ben ik er blij mee! Slow en indirect cooking. Ik kan niet wachten op de zelfgekruide ribjes, pulled pork (of chicken) en procureur. Dat ding gaat z’n geld echt meer dan dubbel terug verdienen! Hij krijgt overigens geen plekje ín de buitenkeuken, maar wordt erbij of ernaast gezet. De buitenkeuken zou anders echt te groot worden. En zo’n smoker is al mooi van zichzelf. Als ik ‘m in elkaar heb geknutseld, deel ik uiteraard weer een foto. En wellicht laat ik ‘m gelijk in actie zien, met een mooi stuk vlees erop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *