Op 25 februari 2017 verscheen op deze website mijn eerste blogpost. Eerst alleen, toen samen, en toen weer alleen. Nu, bijna zeven jaar later, is Scherpzinniger als eenmanszaak opgehouden met bestaan. Het is nog slechts een naam, een website zonder rechtspersoon erachter. Hoewel bijna alle activiteiten van Scherpzinniger bij deze zijn gestaakt, gaat het schrijven onverminderd door. Maar alleen nog maar op persoonlijke titel, zoals ik eigenlijk al een tijdje deed. Niks nieuws onder de zon dus eigenlijk. En voor de belastingdienst was ik allang geen interessante partij meer, dus niemand gaat Scherpzinniger missen.

Maar ‘Een nieuw jaar, nieuwe voornemens’? Wat mag dat dan wel niet inhouden? Eerlijk gezegd een heleboel: afstuderen (HBO-Verpleegkunde), huidige job zien te behouden of anders een andere topjob zien te vinden, minstens tien kilo afvallen (zodat ik weer zonder ademnood mijn eigen schoenveters kan strikken), meer doen voor AalsmeerVandaag (hoe dan?), een format in elkaar zetten voor mijn programma op Radio Aalsmeer, een nieuwe werkkamer inrichten thuis, de slaapkamer verhuizen naar de zolder en een logeerkamer voor de dochter van Natali realiseren, met alle bijkomende verbouwingsactiviteiten van dien. Nou, daar kan ik volgens mij wel even mee vooruit. Voor je het weet is het jaar bijna om en staat er weer een kerstboom voor je neus. Maar hoe druk ik ook ben, dat schrijven… dat blijft!

Op persoonlijke titel

Ook het komende jaar blijf ik mij kritisch uiten over tal van onderwerpen: het vervagen (verdwijnen) van normen en waarden op sociale media en in real live, complottheorie├źn, discriminatie, Domrechts (ja, met inderdaad een hoofdletter), als het moet ‘Cojona’, andersvoelenden of de LHBTI++ of de ‘letterbak’, en wat mij verder nog bezighoudt. En dat alles op ‘persoonlijke titel’, want zakelijk gaat tenslotte niet meer.

Mixjes

Een ander ‘goed voornemen’ van mij is om meer met muziek bezig te zijn. Ik noemde al het realiseren van een werkkamer. Dat wordt niet alleen maar een studeerkamer en werkkamer voor De Buurvrouw (caf├ę van Natali), maar ook de plek waar ik mijn DJ-set permanent kan uitstallen en gebruiken. En jemig, wat kijk ik daar naar uit. Draaien, klooien en mijn eigen mixen maken. En droom komt uit. En die mixjes, ja…, die ga ik dan weer draaien op Radio Aalsmeer.

Genoeg te doen dus. Als ik teruglees wat ik net uit mijn toetsenbord heb weten te persen word ik er al moe van. Maar wat heb ik er een zin in. Een nieuw jaar, met nieuwe voornemens. Alles wat nieuw is, voelt lekker aan. Tot snel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *