Donderdagavond gaf de leider van het Forum van Democratie (FVD), Thierry Baudet, een lezing aan de universiteit van Gent (België). Voordat hij en goed en wel het pand kon betreden kreeg hij ‘klop’. Een Oekraïense man stond hem in de portiek op te wachten en gaf hem een flinke tik met een… paraplu.

Op de socials ging het gelijk los. “Het geweld komt van links”. Inderdaad, de klap van letterlijk van links. Maar toen bleek dat de verdachte/dader een Oekraïense man was, verstomde die insinuatie al vrij snel. Stil bleef het echter niet aan ultra-rechtse zijde.

Woke

Baudet reageerde zelf overigens nogal ‘woke’ op de tik met de plu. In plaats van als een ‘echte kerel’ zijn belager toch minstens een gebroken neus en een retourtje tandtechnicus te bezorgen, dook hij in elkaar en beschermde met zijn gemanicuurde handjes zijn zorgvuldig gekapte hoofdje vast. Dát zal ‘m leren, die belager! Al die uren in de sportschool, tussen opgepompte mede-kerels, waren gelukkig niet voor niets geweest. Ow wacht, was dat niet alleen maar voor de fotomomentjes?

Op rechts ging het nog even verder. Er zat vast een loden pijp in de paraplu. Yeah, right. Losers! Het was de schuld van links, want demoniseren. Nee, sukkels. Deze Oekraïense meneer liet zijn emoties op de loop, en terecht, daar Baudet het niet onder stoelen en banken steekt een zeer groot voorstander te zijn van Putin. En met hem zijn hersenloze aanhang.

Tot op het bot benutten

Baudet zou Baudet niet zijn als hij, en de rest van de ‘top’ van het FVD niet gelijk in de slachtofferrol zou schieten. Meneer beweert een lichte hersenschudding te hebben overgehouden aan de tik met de plu. Zelfs de verkiezingscampagne moet er even voor worden stilgezet. Hou toch op, jankmuil. Je was prima in staat om in Gent alsnog je riedeltje te houden en journalisten te woord te staan. Maar je achterban jankt met je mee. Te blind om te zien dat je deze kans, want dat is het, tot op het bot weet te benutten. Geen buil te zien, evenmin een blauwe plek. Maar wel bewerne dat je er een ‘hersenschudding’ aan hebt overgehouden. Leugenaar. Want dat ben je.

Autonoom

En ja hoor, daar is het al: de roep om tikkies om beveiliging voor ‘onze Tjer’ te bekostigen. Van tik met een plu, naar tikkies voor beveiliging. Binnen een etmaal. Van slachtoffer naar uitbuitende geldharker. En niet alleen maar voor Baudet, maar ook voor zakhamster van Meijeren en SS-er van Houwelingen. De gemiddelde FVD-aanhanger is afhankelijk van een uitkering, heeft betalingsachterstanden en probeert als ‘autonoom’ onder de financiële druk uit te komen. Dat is op zich al treurig genoeg. Maar Baudet probeert toch nog even een ton bij ze weg te trekken. Ze trappen er in en morgen, als niet eerder, heeft hij zijn €100.000 bij elkaar. De laatste keer dat ik de crowdfunding voorbij zag komen stond de teller al op zo’n €83.0000!

Het enige wat ik zijn betalende fans kan meegeven is: vraag om inzage in de financiën. Het FVD is al niet heel erg van transparantie als het om geld gaat. Maar wie zegt mij dat die ton daadwerkelijk naar persoonsbeveiliging gaat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *