Beste mijnheer Musk (altijd netjes blijven hè, ik weet alleen niet voor hoe lang),

Met uw overname van Twitter heeft u binnen afzienbare tijd het schattige blauwe vogeltje om zeep geholpen. En het platform, sinds jaar en dag ‘Twitter’ genaamd, omgedoopt naar ‘X’. Was het daar maar bij gebleven. Twitteraars of ‘Tweeps’ hadden prima kunnen leven met alleen maar deze naamsverandering.

U heeft echter niet alleen Twitter als merknaam om zeep geholpen, maar het gehele sociale platform. Het sociale was er natuurlijk al een tijdje vanaf. De eerste corona-periode kunnen we wel als markeerpunt aanwijzen. Sinds u plaats heeft genomen op de directiezetel is het er echter niet bepaald beter op geworden. In tegendeel, zelfs.

Adverteerders trokken massaal de stekker uit het platform, en terwijl u liever automobielen het universum in stuurt, ziet u de gebruikers als bron van inkomsten om het verlies van adverteerders te compenseren. Dom, dom, dom. U gedraagt zich als een kleuter waar te vaak ‘Ja’ tegen is gezegd.

Oppervlakkige bestaan

Wat mij echter echt dwars zit met betrekking tot ‘X’ is de verrechtsing van het platform. En u levert daar een actieve bijdrage aan. Mensen met gezond verstand worden van het medium afgegooid, omdat een handvol bruinhemden ‘rapporteren’. Maar politici die de meest vreselijke uitspraken delen met hun retarded achterban, komen ermee weg. Geen sancties, helemaal niets. Ondanks rapporteren. Ik kan het u nog sterker vertellen, u gooit zelf regelmatig olie op het vuur. Geeft dat nu een lekker gevoel, in uw kennelijk oppervlakkige bestaan?

Sinds een maand of twee kan ik niet meer bij mijn eigen account. Waneer ik probeer in te loggen krijg ik te lezen dat er niets raars is te zien op mijn account, maar dat ik wel om veiligheidsredenen mijn wachtwoord moet wijzigen. Als ik klik op de ‘behulpzame’ link naar de juiste pagina, lees ik daar tot mijn grote verbazing dat mijn account is geblokkeerd en dat ik levenslang niet meer welkom ben op ‘X’. Beetje vreemd, niet? Maar goed, dan niet. Tijdens mijn vakantie vond ik dat niet zo’n punt. Even een beetje afstand van de complot-schreeuwers en de anti-alles-mensjes.

Tweet…

Maar levenslang is natuurlijk niet echt levenslang. Ook niet op ‘X’. Een nieuw emailadres is zó aangemaakt, en daarmee ook een nieuw account. Tot op de dag van vandaag probeer ik mijn oude netwerk weer een beetje opnieuw op te bouwen, en dat lukt stapje voor stapje.

Grenzen

VVMU is ons grootste goed, mijnheer Musk. Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen mening, van links tot rechts. Maar daar zitten grenzen aan. Meningen op basis van aannames, verzinsels en leugens zijn gevaarlijk. Levensgevaarlijk. Het zet mensen tegen elkaar op en het uiten van bedreigingen en doodswensen zijn ‘normaal’ geworden. Het gewone gesprek tussen tegenstanders is niet meer mogelijk. En daar heeft u een heel groot aandeel in gehad. Door aannames en leugens te propageren en, zoals ik al zei, olie op het vuur te gooien.

U had het beter bij auto’s kunnen houden. Voor een sociaal media platform als Twitter bent u verre van geschikt.

Lul.

Met vriendelijke groet,

Mariëlle Wegman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *