Donderdag 28 september besloot Fouad L. een buurvrouw, haar dochter en een huisarts/docent aan Erasmus MC neer te schieten. Geen van drieën overleefden dit. Als ik zeg dat dit een treurige zaak is, dan druk ik mij nog zeer zachtjes uit!

Zodra de naam van de verdachte/dader bekend werd gemaakt in de media (MSM), waren de rechtse geluiden niet van de lucht. Het zou rechtstreeks gevolg zijn van het huidige asielbeleid, van de ‘omvolking’ en hoe dan ook allemaal de schuld van ‘links’. Terwijl het toch echt de VVD is die al jaren stevig in het pluche zit.

De racistische geluiden verstomden snel nadat ook bekend werd gemaakt dat Fouad L., medisch student aan het Erasmus MC, trots lid van het Forum van Democratie is en zich geheel schaart achter het gedachtengoed van deze partij. Op het berichtenkanaal 4Chan communiceerde hij onder de naam ‘motorAnon’. Hij mishandelde in het verleden (huis)dieren, had niet zoveel op met vrouwen, anti-vaxxer, Putinlover, Jodenhater. Op zijn mobieltje werd ook niet veel fraais aangetroffen.

De (mijn) vraag is “Hoe heeft dit zo ver kunnen komen?”, maar ook “Who’s next?”. Fouad L. was al vaker in aanraking gekomen met justitie. Dusdanig dat het OM zijn opleidingsplek en werkgever had gewaarschuwd. Het MC handelde min of meer, voor het verkrijgen van zijn bul moest hij zich eerst psychisch laten onderzoeken. En dat weigerde hij. Het mishandelen van dieren kan al een voorteken zijn voor ergere vergrijpen die nog moeten plaatsvinden. Het kan een voorteken zijn van een aan de oppervlakte sluimerende persoonlijkheidsstoornis, bijvoorbeeld. In combinatie met overmatig gebruik van alcohol kan dat een dodelijke combinatie opleveren. Dat er sprake was van een stoornis was zowel het OM als omwonenden van Fouad wel duidelijk. Daarbij het gegeven dat hij meerdere malen geschorst is geweest van de opleiding. Vermoedelijk heeft dat voor veel boosheid gezorgd bij de dader. En als je toch al toenemende boosheid ergens gevoed kan worden, is dat wel bij het FVD.

Veel kwetsbaren in onze huidige maatschappij hebben een ‘warm nest’ gevonden bij Forum. Mensen die steeds dieper in financiële zorgen raken, die zelfs ‘autonomie’ als oplossing zien voor oplopende schulden. Mensen die ‘woke’ zien als bedreiging van de normen en waarden zoals die 50 jaar geleden gangbaar waren. Mensen die maar weinig op hebben met de klimaatproblemen, mensen die angst hebben voor een totalitair regime, en in hun broek schijten voor het World Economic Forum en de SDG´s (Sustainable Development Goals). Mensen die ‘zeker weten’ dat de Covid-pandemie is gecreeerd, of in elk geval is aangegrepen, om een Great Reset uit te rollen. Mijn mening? Bullshit.

Laten we bij het begin beginnen. Forum was aanvankelijk vóór de coronamaatregelen. En niet zomaar. Nee, het moest strenger dan streng. En toen was daar ineens een dansleraar met een goor kapsel, idiote broek en een (letterlijk) opgepompte wederhelft. Deze zelfbenoemde academicus trok alle coronamaatregelen in twijfel, ging elke week gezellig ‘thee drinken’ op het Amsterdamse Museumplein en verwoorde kennelijk wat een hoop mensen wilden horen.

Want inderdaad, de coronamaatregelen waren niet leuk. Mondkapjes (mondneusmaskers), anderhalve meter afstand, avondklok, na 20:00 uur geen alcohol meer te krijgen in de supers, een ‘ausweiss’ voor hen die toch ‘s avonds de straat op moesten, horeca dicht, later open voor hen met een geldige QR-code, teststraten, corona-apps, geen feestjes, en iets leuks doen met meer dan twee of drie personen was ook al ‘verboten’. Ik gebruik de Duitse termen niet toevallig, de vergelijkingen met de Jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog werden al snel gemaakt. Door de dansleraar en zijn Schültenbrau-aanhang. Opgeroepen demonstranten liepen zelfs met opgespelde Jodensterren rond. Walgelijk, als je het mij vraagt. En daar speelde het FVD handig op in. Dáár waren namelijk zieltjes en dus stemmers te halen. Bij de onderste laag van de maatschappij. De mensen die doorgaans tussen wal en schip vielen, het sowieso niet makkelijk hadden, en zich door de coronamaatregelen geslachtofferd voelden. Zonder de sliertige dansleraar had het wellicht allemaal niet zover hoeven komen. Maar de mensen die het moeilijk hadden (en waarschijnlijk nog steeds hebben), waren de grip kwijt. Grip op de realiteit. En het verlies van grip veroorzaakt angst en een zoektocht naar verklaringen. Verklaringen komen er niet, maar wel strohalmen in de vorm van de meest bizarre complottheorieën. En de angst, daar zou het FVD wel raad mee weten. FVD zou zich hard maken voor alles waar de kwetsbare medemens het moeilijk mee had.

Direct en indirect gooien FVD-politici continue olie op het vuur. Een vuur dat niet moeilijk was om aan te wakkeren. Veel mensen zijn ontevreden over de gang van zaken in Nederland. En terecht hoor, laat ik daar duidelijk over zijn. Gaswinning, aardbevingschade Groningen, toeslagenaffaire, BTW en accijnzen omhoog, niet te betalen energierekening. Ik heb zelf ook last van een aantal van de genoemde punten. En dat alles zorgt voor onvrede bij ‘het volk’, weinig tot absoluut geen vertrouwen meer in het kabinet het aanwijzen van zondebokken (migranten c.q. vluchtelingen) en gevoeligheid voor complottheorieën.

Ik noem er een paar: De WEF Sustainable Goals zijn in werkelijkheid doelen om ons te onderwerpen aan een mondiale regering terwijl “we niets bezitten, maar gelukkig zijn”, de Covid-crisis was slechts een voorproefje van wat er komen gaat: slaafse onderwerping, we worden geregeerd door ‘reptilians’, Pizza-gate (er was helemaal geen kelder onder dat gebouw), de ‘elite’ voedt zich met babybloed, ondergrondse tunnels, heb ik de chemtrails al genoemd, ‘shedding’ van gevaccineerde personen, Prins Friso leeft, de schietpartij in Rotterdam was ‘afleiding’, Bill Gates wil iedereen dood hebben en de elites doen er alles aan om ‘omvolking’ te realiseren. En dan heb ik ook nog zeker niet genoemd dat er een trustfonds voor je klaar staat als je wordt geboren, je hoeft het alleen maar even op te eisen bij de autoriteiten. Een absurde opsomming, zo kijk ik er tegenaan, maar er zijn genoeg kwetsbare en mentaal uitgedaagde mensen die er waarde aan hechten. Die erin geloven. Als we dat nu eens samenbrengen met wat uitspraken van FVD-politici, die insinueren dat het nodig is dat burgers de Tweede Kamer zouden bestormen en bezetten, die geweld goedpraten of zelfs stimuleren, die beweren dat de aarde plat is en dat geen mens ooit voet op de maan heeft gezet, die zeggen dat vluchtelingen de schuld zijn van hogere ziektepremies en het tekort aan woningen, dat de LHGBTI-community een bedreiging vormt voor het traditionele gezin. Hoe zou de mentaal uitgedaagde burger hierop reageren, denk je? Hij of zij voelt zich gesterkt door zijn of haar helden uit de politiek. Dat het FVD nog geen deuk in een pakje boter kan slaan, ziet hij of zij niet. De persoon voelt zich gesterkt en gesteund. Hoeveel is er dan nog nodig om die persoon inderdaad rare dingen te laten doen, zoals het toepassen van geweld? Niet veel.

En dan te bedenken dat FVD-voorman Baudet het in een opname had over ‘die kutboeren’ en in een andere opname dat zijn kiezers eigenlijk niet zouden moeten mogen stemmen omdat ze er te stom voor zijn. Dát is hun held. De man die, met zijn Leidse bul en geaffecteerde spraak, vierkant neerkijkt op het plebs dat hij aan zich probeert te binden, en aan zijn partij. En de opzet lukt. Hoewel het FVD nog maar een fractie van het aantal zetels heeft ten opzichte van een paar jaar geleden, lijkt de schare fans langzaam maar gestaag toe te nemen. Het zegt meer over hun intellect en onderbuikgevoelens (angst), dan over wat het FVD daadwerkelijk voor deze mensen gaat doen wanneer zij de grootste zouden worden na 22 november. Iets wat niet gaat gebeuren, zoals mijn gevoel mij ingeeft.

Het FVD speelt dus handig in op de angsten van mensen. En wast ondertussen de handen in onschuld, telkens weer. Nu was het Fouad L. Mentaal uitgedaagd, mogelijk autist en vooral heel erg boos. Boos op Nederland, boos op de Weterse wereld, boos op vrouwen, boos op de buurvrouw, boos op het Erasmus MC. We weten inmiddels de gevolgen. Helaas blijven FVD-politici en -adepten olie op het vuur gooien en kruipen vooral in de slachtofferrol. De vraag is: who’s next? Het zal een kwestie van tijd zijn tot er weer een doorgedraaide FVD-fan de wapens oppakt en er wederom slachtoffers zullen vallen. En vreemd genoeg, valt niemand de schellen van de ogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *