Oké, oké, al tientallen blogs schrijf ik over (of komt het er minimaal in voor) mijn aversie tegen Pride Amsterdam. Onder het mom van ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ geloof ik niet dat dergelijke evenementen positief bijdragen aan tolerantie jegens de gehele LHBTIQ-gemeenschap. Ik heb het ‘aapjes kijken’ altijd gemeden als de pest. In blog #192 schrijf ik ook nog eens dat ik, samen met partner Natali, een onopvallend en zelfs burgerlijk leventje leid. En toch knaagt er iets….

Poging wagen

No way dat ik de spreekwoordelijke barricades op ga. Maar het schrijven van mijn vorige blog zette mij wel aan het denken. Want wat hééft Aalsmeer nu eigenlijk voor ‘HoLeBi’s’ en de rest van de letterbak. Nou, daar kan ik toch vrij kort over zijn: namelijk he-le-maal niets. Ik heb geen idee of het poot aan de Aalsmeerse veengrond zal krijgen, maar het is toch leuk om een poging te wagen.

Achter de geraniums

Want hoewel ik nog nooit aan Pride heb meegedaan, of aan welke andere roze-gestemde optocht dan ook, het stappen in roze Amsterdam viel bij mij vroegâh wel heel erg in de smaak! Gezelligheid op plaatsen waar je jezelf kunt zijn, op en rond het Rembrandtplein. Dát waren nog eens tijden. Vive la Vie is al jaren gesloten, een begrip onder de vrouwencafé’s. De IT, De Trut, Saarein (bestaat nog steeds). Ik noem maar een paar namen. Het tijdperk dat ik elk weekend in kennelijke toestand in de hoofdstad te vinden was, heb ik alweer zo’n 35 jaar achter mij gelaten. Fantastische tijd! En nu zit ik bijna achter de geraniums. Geintje natuurlijk. Hartstikke druk met heel veel en niks, en een kroegtijger ben ik echt allang niet meer. Maar…

Hoe leuk zou het zijn als er voor Aalsmeerse ‘queers’ op regelmatige basis iets georganiseerd zou worden? Ik denk maar eventjes hardop hoor. We hebben hier zaaltjes genoeg, die afgehuurd zouden kunnen worden. Muziek en catering hebben we zelf in huis. De naam staat al: AalsQueer. Hm, ik denk dat we hier vanavond maar eens verder over na gaan denken.

Wie weet krijgen deze hersenspinsels nog een vervolg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *