Hoeveel teksten ik ook mag schrijven, aan hoeveel websites ik ook mag sleutelen en hoeveel foto’s ik ook mag maken: ik ben en blijf verpleegkundige. Als ik nu – pak ‘m beet – dertig jaar terug in de tijd zou worden geworpen, met alle technologie van nu, zou ik hoogstwaarschijnlijk hele andere keuzes hebben gemaakt. Dan zou ik mijn werkdagen voltijds achter een beeldscherm doorbrengen. Maar ik moest en zou in 1988 zo nodig ‘graag met mensen willen werken’, en dus hang ik nog steeds in de zorg rond. Want dat is wat ik doe, en waar ik goed in ben (mag ik dat zeggen over mijzelf?). En het wordt nog gekker. Je bent nooit te oud om te leren. Ik zou mij makkelijk nog kunnen laten omscholen voor een ander vakgebied. Maar in de plaats daarvan ben ik in februari van dit jaar gestart met de opleiding HBO-Verpleegkunde. Een stapje hoger op de zorgladder. En niet omdat ik zonodig met mensen wil werken. Dat ik geen mensen-mens ben, dat weten we inmiddels wel. Nee, ik zou graag terug willen naar de functie van kwaliteitsverpleegkundige, en dan is dat papiertje HBO-V wel handig om op zak te hebben.

Medisch rekenen

En nu ben ik dus bezig met een nieuw project. Feitelijk staat het project al sinds 9 juli 2021 in de steigers en in het kader van mijn opleiding ga ik er eindelijk aan beginnen. Het project betreft een website voor mensen die in de zorg werken, leerling of gediplomeerd. De website wordt in eerste instantie opgezet met uitleg en voorbeelden over het immer gevreesde medisch rekenen. Later eventueel aangevuld met informatie over ziektebeelden, CAO zaken, verpleegtechnische handelingen, enzovoort.

Over een paar weken beginnen de lessen op school weer. Een hele relaxte opleiding (InHolland Amsterdam) tijdens welke je zelf de volgorde van de te volgen modules bepaalt. En na de zomervakantie ga ik onder andere aan de slag met de EVL (andere term voor module) Verpleegkundig Leiderschap. Een groot onderdeel van deze EVL is deskundigheidsbevordering. Voor jezelf, maar ook voor anderen. Als een haas heb ik mijzelf geabonneerd op een vakblad, waar ik ook nog eens accreditatie punten kan halen, kan deelnemen aan congressen en workshops én tien keer per jaar een vakblad op de deurmat kan verwachten.

Medestudenten

Als het gaat om deskundigheidsbevordering bij anderen, dacht ik gelijk aan de website waar ik nog aan ‘moest’ beginnen. Tijdens een les op school gooide ik daar eens een balletje over op. Want ook tijdens de HBO-V moet er een rekentoets gemaakt worden. Ik zie daar zelf niet zo tegenop, maar mijn medestudenten des te meer. Het opgegooide balletje bracht veel positieve reacties, waardoor ik nu toch aan de slag ben gegaan met de website. Clean thema gedownload, beetje sleutelen aan de achterkant en uiteraard schrijf ik mijn eigen teksten en maak ik de illustraties ook zelf. En uiteraard hangt er een Facebookpagina aan de website.

Met wat geluk help ik vakbroeders- en zusters een beetje op weg met medisch rekenen. Met nog een beetje meer geluk helpt dit project mij richting afstuderen (voorlopig nog niet hoor!) en telt het mee voor de EVL Verpleegkundig Leiderschap.

Het mooiste van alles is wel dat ik bijna alles wat ik leuk vind om te doen, kan combineren in dit project: schrijven, illustreren en websites maken. Oh, en de naam van de website? www.zorgvraagbaak.nl  Kom gerust eens een kijkje nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *