De kogel is door de kerk, een kogel die we allemaal aan zagen komen en die niemand van baan heeft kunnen laten veranderen: de aanscherping van de coronamaatregelen. Mondkapjes moeten weer op in winkels en dergelijke, toegang met de QR-code wordt uitgebreid. Het rommelde flink op de socials, maar om 19:05 uur ging het echt los. Grappig als je nagaat dat de anti-mensen beweren geen ‘MSM’ te kijken.. Maar dat verder ter zijde.

De mensen die zich schikken in de nieuwe situatie worden nog steeds schapen genoemd door het deel van de bevolking dat zichzelf als ‘wakker’ bestempeld. Er is een tweedeling ontstaan in de maatschappij zoals wij hem kenden. Je bent óf voor, of je bent tegen. Zo simpel is het. Er is geen tussenweg (meer). Onzin, natuurlijk. Maar door al het geroeptoeter uit beide ‘kampen’ lijken nuances te verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Als het gaat om die tweedeling wordt, als de aanstichters daarvan, vooral gewezen naar Rutte en De Jonge. Toegegeven, ze maken het de anti-vaxxers wel heel erg makkelijk in dat opzicht. De laatste weken gooien ze vooral olie op het vuur. Maar volgens mij moeten we een stapje terug verder in de tijd.

Je hebt kritisch en kritisch. Je kunt kritische vragen stellen om voor jezelf verduidelijking te krijgen. Je kunt ook kritisch zijn op een ondermijnende manier. Dan gaat het niet om verduidelijking, maar om de geloofwaardigheid van iets (in dit geval: vaccinaties, maatregelen, kabinet, etc) in twijfel te trekken. Of om het zonder pardon onderuit proberen te halen. En dat laatste is precies waar Willem Engel, Jensen, ‘rapper’ Kafka (wie?) en de inmiddels bij hen aangeschoven Baudet op uit zijn. Waar zij mee bezig zijn heeft niets te maken met kritische vragen stellen ter verduidelijking. Nee, zij hebben gezorgd voor de tweespalt in de samenleving, zij trachten door middel van het zaaien van angst een kleine minderheid in beweging te krijgen. Een kleine minderheid met een hele grote bek, waardoor het lijkt alsof ze met velen zijn. Gezond denkende mensen stellen zichzelf en anderen kritische vragen. Ter verduidelijking. Waarop ze een beslissing nemen, bijvoorbeeld om wel of niet te vaccineren. Maar die kleine minderheid, compleet gek-gemaakt met allerlei complottheorieën en inmiddels stijf staand van irreële angsten, dat zijn de ware schaapjes.

Ze zuigen de desinformatie op zoals een spons water tot zich neemt. Worden opgeroepen tot protest, bedreigingen, vernielingen en wat dies meer zij. En de schaapjes volgen gedwee. En het ergste van alles is: ze zien het niet. Nee, zij doen eigen ‘onderzoek’. Facebook, YouTube, onbetrouwbare websites zoals ninefornews. Het komt allemaal in de plaats van een gedegen studie als basis voor kennis en ervaring. Zorgelijke ontwikkeling. En op het sociale mediakanaal ‘Telegram’ gaan ze compleet los. Sneu eigenlijk, want ze gedragen zich echt als een kat in het nauw. Deze mensen moeten zich vreselijk voelen, dat vooropgesteld. Maar angst is een zeer slechte raadgever en veel van hen zijn inmiddels te ver heen om nog een normaal gesprek mee aan te knopen.

Ik wens het echt helemaal niemand toe. Maar ik denk dat deze mensen zich alleen nog maar achter de oren gaan krabben, wanneer iemand in hun directe ongevaccineerde omgeving ziek wordt. En dan bedoel ik ook goed ziek! Een paar weken op de buik aan de beademing, gevolgd door een zeer lange revalidatieperiode. Berichten vanuit de regering of MSM gaan sowieso geen zoden aan de dijk zetten. Dat is alleen maar olie op het vuur.

Beeheeheheheheeee…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *